Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Πεδίο μάχης το κέντρο

Ένταση, διαμαρτυρίες και επεισόδια είχαμε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Από τη μία Έλληνες κάτοικοι με την υποστήριξη της Χρυσής Αυγής έχουν ανοίξει «πόλεμο» με τους μετανάστες, ενώ από την άλλη μέλη των αριστερών παρατάξεων και αντιεξουσιαστές έχουν τη δική τους μάχη με τις δυνάμεις της αστυνομίας.

22:00 Πάνω από 3 ώρες έμεινε κλειστή η οδός Πανεπιστημίου, η οποία είχε κλείσει λόγω της διαδήλωσης – διαμαρτυρίας για τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου. Αφού ολοκληρώθηκε η πορεία μέχρι το Σύνταγμα αρκετά άτομα επέστρεψαν στα Προπύλαια και λίγο πριν τις 21:45 μπήκαν στο κτήριο της Πρυτανείας, το οποίο τελεί υπό κατάληψη.
21:33 Δύο είναι οι «πυρήνες» αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας. Στη συμβολή των οδών Ιουλιανού και Γ’ Σεπτεμβρίου βρίσκονται οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται για τη δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη από τους αλλοδαπούς, έχοντας μαζί τους τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Στον άλλο πυρήνα, έχουμε τα άτομα που βρίσκονται στην Πρυτανεία στα Προπύλαια και έχουν καταλάβει το κτήριο.
21:31 Πληροφορία που ήθελε Έλληνα, ανεξάρτητο (ούτε υπέρ των κατοίκων, ούτε αντιεξουσιαστή, ούτε αριστερό), να δέχθηκε επίθεση από μετανάστες επί της οδού Κοδριγκτωνος από μετανάστες (Πακιστανούς ή Αφγανούς) επιβεβαιώθηκε και πλέον η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. ..........

Σε εξέλιξη οι πορείες αγανάκτησης στην Αθήνα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκεντρώση κατοίκων επί της 3ης Σεπτεμβρίου όπου έχασε τη ζωή του ο 44χρονος Μανώλης Καντάρης, τον οποίο δολοφόνησαν αλλοδαποί κάτω από το σπίτι του. Αυτή την ώρα έχει προγραμματιστεί η μεγάλη συγκέντρωση στα Προπύλαια των αριστερών οργανώσεων.


21:31 Πληροφορία που ήθελε Έλληνα, ανεξάρτητο (ούτε υπέρ των κατοίκων, ούτε αντιεξουσιαστή, ούτε αριστερό), να δέχθηκε επίθεση από μετανάστες επί της οδού Κοδριγκτωνος από μετανάστες (Πακιστανούς ή Αφγανούς) επιβεβαιώθηκε και πλέον η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

21:23 Οι αστυνομία παραμένει στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού. Τρεις κλούβες βρίσκονται στο σημείο.

21:21 Μοτοσικλετιστές κάνουν βόλτα στην πλατεία Βικτωρίας και χτυπούν μελαμψούν αλλοδαπούς.

21:18 Το κλίμα στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 44χρονος Μανώλης Καντάρης παραμένει «ηλεκτρισμένο». Μετά τη λήξη της πορείας προς το δημαρχείο της Αθήνας μικρές ομάδες ακραίων στοιχείων βρίσκονται στο σημείο της δολοφονίας και μεμονωμένα ορμούν και προπηλακίζουν όποιον αλλοδαπό με σκουρόχρωμη επιδερμίδα περνά.

21:15 Ένταση και δακρυγόνα έξω από τα Προπύλαια. Η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει τους συγκεντρωμένους. Αυτοί απάντησαν με πέτρες.
 Κλεφτοπόλεμος στους δρόμους της Αθήνας
20:44 Πολύς κόσμος παραμένει στα Προπύλαια και δεν αποχωρεί αν και η πορεία διαλύεται στην Ομόνοια


20:38 Κλειστή η Πανεπιστημίου. Η πυροσβεστική προσπαθεί να σβήσει τις μικρές εστίες φωτιάς.


20:34 Από τα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα 15άνθρωποι τραυματίστηκαν. Οι δύο είναι Έλληνες, ενώ από τους υπόλοιπους 13, δύο Κινέζοι δέχθηκαν μαχαιριές στους γλουτούς.


20:31 Μετα την επίθεση στον Γ. Καυκά, ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση όλοι οι πυροσβεστήρες των δυνάμεων ΜΑΤ συνελέγησαν για να γίνει τεστ DNA.


20:20 Αναρχικοί επιτέθηκαν σε άνδρες των ΜΑΤ έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Οι αστυνομικοί απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει καεί και ελληνική σημαία στη Σίνα.


20:05 Εκτεταμένα επεισόδια αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος. Η αστυνομία κάνει χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών. 19:48 Αυτή την ώρα καίγονται κάδοι απορριμμάτων σε πολλούς δρόμους του κέντρου, με συνέπια η ατμόσφαιρα να έχει γίνει αποπνικτική.

19:48 Αυτή την ώρα καίγονται κάδοι απορριμμάτων σε πολλούς δρόμους του κέντρου, με συνέπια η ατμόσφαιρα να έχει γίνει αποπνικτική.

19:31 Οι προσαγωγές από τα επεισόδια μετά την πορεία των πολιτών και των μελών της Χρυσής Αυγής με τους αντιεξουσιαστές έχουν ανέβει στις 48.

19:29 Περίπου 2.000 διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή για να επιστρέψουν στη συνέχεια στα Προπύλαια. Οι διαδηλωτές ανήκουν στις αριστερές παρατάξεις.

19:23 Ασθενοφόρο παρέλαβε Πολωνό πολίτη, ο οποίος χτυπήθηκε στην περιοχή κοντά στην συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Ηπείρου ........


19:05 Όπλο αστυνομικού άρπαξε ομάδα, πιθανότατα αντιεξουσιαστών, η οποία του επιτέθηκε επί της οδού Ακαδημίας. Ο αστυνομικός φορούσε πολιτικά και μαζί με δεύτερο αστυνομικό δέχθηκαν επίθεση, με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί στο κεφάλι. Ήδη στο κέντρο της Αθήνας γίνεται εκτεταμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό των ατόμων.
18:58 Στην πορεία μνήμης για τον 44χρονο Μανώλη που δολοφονήθηκε από τους αλλοδαπούς έδωσαν το «παρών» περίπου 3.000 διαδηλωτές. Οι συγκρούσεις μετά την πορεία ήταν σφοδρότατες. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει και δεκάδες προσαγωγές.
18:54 Οι συγκρούσεις στη συμβολή των οδών Φυλής και Φερών ήταν μεταξύ του μπλοκ των κατοίκων και των ακροδεξιών με τους αντιεξουσιεστές, οι οποίοι κάνουν κατάληψη σε κτήριο στο σημείο. Κατάληψη από αντιεξουσιαστές γίνεται και σε κτήριο επί της οδού Σκαραμαγκά. Εκεί οι δύο ομάδες συγκρούονται, ενώ η αστυνομία κάνει χρήση χημικών.
18:46 Αλλοδαπό ο οποίος περνούσε από τη συμβολή των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Ηπείρου κυνήγησαν οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι.
18:35 Επεισόδια στη συμβολή των οδών Φυλής και Φερών. Συγκρούονται ακροδεξιοί με αναρχικούς. Χρήση χημικών έκαναν οι δυνάμεις της αστυνομίας.
18:33 Βιτρίνες μαγαζιών αλλοδαπών έσπασαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατά της διάρκεια της πορείας για την δολοφονία του 44χρονου. Μερικοί έβαψαν άλλα μαγαζιά με σπρέι και έγραψαν συνθήματα.
18:15 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πορεία για τον άδικο χαμό του 44χρονου. Στη Βαρβάκειο υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και μεταναστών που βρίσκονταν στο σημείο.
17:59 Αρκετός κόσμος έχει συγκεντρωθεί ήδη στα Προπύλαια, όπου οι αριστερές παρατάξεις έχουν συγκέντρωση
17:52 Μια ομάδα ατόμων αυτή την ώρα συμπλέκεται με αλλοδαπούς σε ένα στενό της
17:40 Η αστυνομία εμπόδισε τους διαδηλωτές να κατευθυνθούν στην πλατεία Βικτωρία, για να αποφευχθούν οι συμπλοκές με τους μετανάστες. Η πορεία τελικά πέρασε από την Σοφοκλέους και πλέον κατευθύνεται μέσω Ομονοίας στην 3ης Σεπτεμβρίου.
17:36 Η πορεία αυτή την ώρα περνά από την Σοφοκλέους. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τους γύρω δρόμους.
17:20 Η πορεία των κατοίκων κατευθύνεται προς την πλατεία Κοτζιά. Στην πορεία συμμετέχουν περίπου 2.000 άτομα.
17:18 Κλειστή από Μάρνης έως και την πλατεία Βικτωρίας η Γ Σεπτεμβρίου1
17:00 Εκατοντάδες κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο σημείο που έπεσε νεκρός ο άτυχος 44χρονος. Στο σημείο τελέστηκε και τρισάγιο.


Από newstoday


Άρπαξαν όπλο αστυνομικού στην Ακαδημίας
Αρπαγή όπλου από αστυνομικό της Ασφάλειας Αττικής, πριν από λίγο στην οδό Ακαδημίας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως διαδηλωτές επιτέθηκαν σε δυο αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι ήλεγχαν τα άτομα που μετέβαιναν στο κέντρο για την διαδήλωση μετά τα χθεσινά κρούσματα αστυνομικής βίας.

Οι άγνωστοι ξυλοκόπησαν και τους δύο αστυνομικούς και άρπαξαν το όπλο ενός από αυτούς, ο οποίος έχει τραυματιστεί στο κεφάλι.

Βρέθηκε το όπλο του αστυνομικού

Πριν από λίγο αστυνομικοί εντόπισαν το όπλο που είχαν αρπάξει άγνωστοι από συναδέλφους τους αφού τους ξυλοκόπησαν.

Διαδηλωτές επιτέθηκαν σε δυο αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι ήλεγχαν τα άτομα που μετέβαιναν
Βρέθηκε το όπλο του αστυνομικούστο κέντρο για την διαδήλωση μετά τα χθεσινά κρούσματα αστυνομικής βίας.

newstoday