Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Soduko ο ανασχηματισμός για τον Παπανδρέου

Σκοπεύει να ενισχύσει το οικονομικό επιτελείο με νέα πρόσωπα χωρίς να αλλάξει όμως τίποτα στην πολιτική του 

Από το Μαξίμου χαρακτηρίζουν τολμηρές τις πρωτοβουλίες που αναμένεται ή σκέπτεται να πάρει ο Πρωθυπουργός ή καθυστέρηση όμως τόσων μηνών δεν δείχνει και με τον καλύτερο τρόπο την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα που σχεδιάζει άλλωστε θα περιοριστεί στη ...
δυναμικότητα των προσώπων, χωρίς να προχωρήσει σε αλλαγές και τομές στην κυβερνητική του πολιτική, σημείο το οποίοι όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις πάσχει έντονα.

Οι ζυμώσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι έντονες με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να είναι εκείνοι που φέρνουν τις περισσότερες αντιδράσεις.

Στο Μαξίμου φοβούνται ακόμη και για συνέχεια των ανταρσιών καθώς τα μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ βλέπουν αυτό που έβλεπαν μήνες τώρα οι ψηφοφόροι τους, ότι «δεν πάει άλλο». Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει λάβει τις αποφάσεις του και έχει στείλει τα σχετικά μηνύματα στους υπουργούς του.

Ωστόσο η κυβέρνηση των 55 μελών που συγκροτήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο με στόχο τον καλύτερο συντονισμό, αλλά και με κοντινό ορίζοντα τις αυτοδιοικητικές εκλογές, φαίνεται πως θα δώσει σύντομα τη θέση της σε ένα τελείως διαφορετικό κυβερνητικό σχήμα.

Έμφαση θα δοθεί εκ των πραγμάτων στο συντονισμό, στην ενίσχυση του οικονομικού επιτελείου και της ομάδας που θα αναλάβει την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και της εκκίνησης της ανάπτυξης και των επενδύσεων.

Προς το παρόν τόσο ο ανασχηματισμός, όσο και η ανάπτυξη και οι επενδύσεις βρίσκονται στα χαρτιά. Ο ανασχηματισμός ίσως έχει μια μικρή ελπίδα να γίνει πράξη.