Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Το αναστάσιμο φως ελπίδα όλου του κόσμου

Σε κλίμα κατάνυξης έγινε η αφή
Πάνω από 100.000 Χριστιανοί συνέρρευσαν και φέτος στους Αγίους Τόπους, παρά την οικονομική κρίση αλλά και το ξέσπασμα βίας στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αφρικής.

Κουβαλώντας σταυρούς και ψάλλοντας ανέβηκαν για μια ακόμη χρονιά την οδό του Μαρτυρίου, ακολουθώντας τα βήματα του Κυρίου, ενώ αρκετοί κουβάλησαν σταυρούς αναπαριστώντας το Θείο Δράμα.

Ιδιαίτερα φέτος που συμπίπτει το Πάσχα Καθολικών και Ορθοδόξων η προσέλευση στους Άγιους Τόπους ήταν σημαντική.

Την ίδια ώρα στα μηνύματά τους για το Πάσχα οι θρησκευτικοί ηγέτες της Χριστιανοσύνης έκαναν αναφορές τόσο στο διαχρονικό μήνυμα της Ανάστασης, όσο και στην ....
σοβούσα οικονομική κρίση και τις δοκιμασίες που πέρασε και περνά ο πλανήτης!

Στις φυσικές καταστροφές και στη σύνδεση του ηθικού κακού με το φυσικό αναφέρεται στο πασχαλινό του μήνυμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση για να καταλήξει χαρακτηριστικά λέγοντας ότι: «Όσες φορές το Γένος μας έφτασε στα όρια της εξουθένωσης, η ελπίδα της Αναστάσεως το ανέδειξε πάλι ρωμαλέο και αναστημένο. Με αυτή την ελπίδα έμεινε ζωντανό στην τουρκοκρατία, χάρη σε αυτή καρποφόρησε η Επανάσταση του 1821. Έτσι αναστήθηκε η πατρίδα μας μετά τη γερμανική κατοχή. Έτσι θα αντέξει κάθε μορφής κρίσης και δοκιμασία του παρόντος και του μέλλοντος».