Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Σταματούν την εκτέλεση συνταγών πέντε ταμείων οι φαρμακοποιοί της Αθήνας

Από τη Δευτέρα 2 Μαΐου σταματούν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας να εκτελούν συνταγές των ασφαλισμένων πέντε ταμείων καθώς όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, δεν έχει προχωρήσει η εξόφλησή τους έως τις 30 Απριλίου, ημερομηνία που είχαν θέσει ως προθεσμία,στα ταμεία του ΟΠΑΔ, της ΔΕΗ, του ΤΣΑΥ, του ΟΑΕΕ και του ΟΤΕ.

Στοπ στις συνταγές από την Δευτέρα οι φαρμακοποιοί Σημειώνεται ότι οι φαρμακοποιοί είχαν αναστείλει προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους, καθώς το υπουργείο Υγείας και ΟΠΑΔ είχαν δεσμευτεί εδώ και έναν μήνα ότι ....
θα εξοφληθούν, οι οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς της Αθήνας.

Επίσης εδώ και μήνες οι φαρμακοποιοί δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους των ταμείων της Εμπορικής Τράπεζας και των συμβολαιογράφων.

"Όπως καταλαβαίνετε, αλλά και όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, η υπομονή όλων των φαρμακοποιών της Αττικής είναι από καιρό εξαντλημένη και δεν έχουμε άλλα περιθώρια οικονομικής αιμορραγίας. Ως εκ τούτου, σας ανακοινώνουμε ότι σε περίπτωση που δεν πληρωθούμε το μεγαλύτερο μέρος από τα ανωτέρω ποσά, θα διακόψουμε την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων για τα αντίστοιχα ασφαλιστικά ταμεία" αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προς το υπουργείο Υγείας.

Χθες, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνου Λουράντου, σε ανοιχτή επιστολή που δημοσίευσε αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: "Είναι γνωστή η λαϊκή παροιμία που λέει ότι «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Εμείς θα προσθέταμε , μαζί με τον ψεύτη και τον κλέφτη, τον συκοφάντη. Πέρασε ένας μήνας από τις γνωστές πλέον διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας ότι ο ΟΠΑΔ θα υλοποιούσε τις υποσχέσεις του περί εξόφλησης των φαρμακοποιών εντός του Απριλίου 2011. Μάλιστα, προσπαθώντας να πείσει και εμάς τους…… άπιστους, έθετε θέμα παραίτησης του σε περίπτωση που δεν θα υλοποιούταν οι υποσχέσεις του".

"Ο ψεύτης και ο κλέφτης - μαζί και ο συκοφάντης - τον πρώτο χρόνο χαίρονται και ευχόμαστε η σοφή αυτή παροιμία να είναι η προειδοποίηση που θα σας κάνει να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, έστω και την τελευταία στιγμή" καταλήγει η επιστολή του κ. Λουράντου.