Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Προσχωρεί και η κυβέρνηση στο… κίνημα «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω»

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ  σήμερα Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου, το «ΠΟΝΤΙΚΙ» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» και αναλυτικό ρεπορτάζ για το πώς προσχωρεί και η κυβέρνηση στο… κίνημα! Το «Π» παρουσιάζει την επιστολή απελπισίας του πρέσβη της Ελλάδας στην Πρετόρια, για τις απίστευτες περικοπές – την ώρα που το ΥΠΕΞ διπλασιάζει τα μυστικά κονδύλια δίνοντας «μπόνους» στην αδιαφάνεια.

Η ελληνική ξεφτίλα γίνεται διεθνής και απειλούνται με λουκέτο σημαντικές πρεσβείες λόγων περικοπών, ενώ για την κοινωνία δεν υπάρχει ούτε σάλιο καθώς ...
πληρώνουν μόνο εργολάβους και δανειστές με δημόσια περιουσία.

ΜΕΤΑ τις ωμές διατυπώσεις της τρόικας και τις απαιτήσεις για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας 50 δις ευρώ σε μία τετραετία, το παιχνίδι φαίνεται ότι χοντραίνει. Προ των επικοινωνιακών παλικαρισμών της κυβέρνησης, αξιωματούχοι του ΔΝΤ υπενθυμίζουν πως ό,τι δεν πωλείται μπορεί και να κατασχεθεί.

ΑΝΑΥΔΑ κυβερνητικά στελέχη παρακολουθούν το σερί αδεξιοτήτων της ηγετικής ομάδας που τους σπρώχνει απευθείας στις κάλπες, ενώ ο φόβος για περαιτέρω επιδείνωση της διεθνούς εικόνας της χώρας απέτρεψε την απομάκρυνση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
ΠΝΙΓΜΕΝΗ στο άγχος και την αγωνία για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η ΝΔ έχει τεθεί σε προεκλογική ετοιμότητα κορυφώνοντας την αντιπολιτευτική της ρητορική στα διαλείμματα των εσωκομματικών ανταγωνισμών, καυγάδων και διαφανειών.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Το «Π» παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της έρευνας της εταιρείας «tο the point», το οποίο εστιάζει στα τοπικά προβλήματα της Θεσσαλονίκης και στην αξιολόγηση των πολιτικών προσωπικοτήτων της πόλης.
ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΡΑΠΕΖΑ Hawala, στην οποία οι οικονομικοί μετανάστες καταθέτουν τα λύτρα του σύγχρονου δουλεμπορίου που πιθανώς χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της διεθνούς τρομοκρατίας, αναζητούν εσχάτως οι ειδικές υπηρεσίες της αστυνομίας, με αφορμή τη σύλληψη Λιβανέζου, φερόμενου ως μέλους οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ αλλάζει την καθημερινότητα των Ελλήνων και η επιστημονική ομάδα και οι συντάκτες του «Π», με την ευθύνη της Καλλιόπης Λιώρα, Συμβούλου σε θέματα ασφάλισης, πρόνοιας, σύνταξης, απαντούν στα ερωτήματά σας.

ΜΑΖΙ με το «Π» και το πολιτιστικό ένθετο «ΠΟΝΤΙΚΙ art». Ο Στέλιος Μάινας, με αφορμή την έκδοση του πρώτου του βιβλίου, μας λέει πως «Είναι ασθένεια να είσαι αριστερός» και μας μιλάει για την Αριστερά, τα media, το θέατρο, τους πολιτικούς και την κρίση. Ακόμη: Τι συμβαίνει στο 61ο Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου, μια ταινία και μια έκθεση για τον Γιαννούλη Χαλεπά και η «έξοδος2» της Ελεονώρας Ζουγανέλη στον «Σταυρό του Νότου».