Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ουίσκι... «βόμβα» στα θεμέλια της πολυκατοικίας

Οι αναφορές του Γ. Καρατζαφέρη στη συνάντησή του με τον κ. Μολυβιάτη προκάλεσαν την οργή της Ρηγίλλης

Φωτιές στη Δεξιά άναψε η χθεσινή φράση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη ότι «μαρτύρησε το ουίσκι» στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών κ. Π. Μολυβιάτη στην οικία του αντιπροέδρου του κόμματος, του πρέσβη κ. Γ. Γεωργίου στη Βαρυμπόμπη, την οποία αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα «Το Βήμα».

Ο κ. Καρατζαφέρης, με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ...
για να ενισχύσει επικοινωνιακά τις κινήσεις που κάνει, με στόχο, όπως λέει, την «επανένωση της Κεντροδεξιάς», θέλησε να αποδυναμώσει πλήρως τη «γαλάζια» επιχειρηματολογία περί απλής κοινωνικής συνάντησης, άνευ πολιτικής σημασίας.

Απαντώντας στην πρόσφατη διαρροή της Ρηγίλλης ότι ήταν απλώς μια κοινωνική συνάντηση, για την οποία ήταν ενήμερος εξαρχής ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, έκανε μια κίνηση που προκάλεσε την έκρηξη- δίκαιη κατά πολλούς- του κ. Μολυβιάτη.
«Δεν ήταν μια συνάντηση που κράτησε 30 δευτερόλεπτα. Μαρτύρησε το μπουκάλι του ουίσκι που είχε ο πρέσβης στο σπίτι του. Κι εγώ δεν πίνω, έχετε υπόψη σας. Αρα υπάρχει διάλογος. Υπάρχει διάλογος με βουλευτές της ΝΔ.Συζητάμε, έχουμε αγωνίες» είπε ο κ. Καρατζαφέρης, για να σηκώσει το γάντι ο κ. Μολυβιάτης.

«Ενα έχω να πω: ο κ. Καρατζαφέρης κακοποίησε και την αλήθεια και την ευπρέπεια. Πέραν τούτου ουδέν» απάντησε ο πρώην υπουργός και εκ των τακτικών συνομιλητών του τέως πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή για τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, το γραφείο του οποίου ανταπάντησε λίγο αργότερα: «Αν πράγματι κάποιος τρόμαξε από την κακοποίηση της αλήθειας και της ευπρέπειας,αυτός είναι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ».

Η οργή ξεχείλιζε στο εσωτερικό της ΝΔ για την «απρεπή» κίνηση, όπως τη χαρακτήριζαν, του κ. Καρατζαφέρη και δεν ήταν λίγοι όσοι του άσκησαν σκληρή κριτική. «Ο κ. Καρατζαφέρης τους τελευταίους μήνες κινείται πολλές φορές περισσότερο σαν ιδιοκτήτης ημιυπαιθρίου που αναζητεί τακτοποίηση και όχι πολυκατοικίας» είπε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκος, ο οποίος τονίζει σε όλους τους τόνους ότι σε αυτή τη συνάντηση δεν υπήρξε σύμπτωση απόψεων, ενώ ήταν ενήμεροι και οι κκ. Σαμαράς και Καραμανλής.

Σε άλλο μήκος κύματος βουλευτές της ΝΔ διαφωνούν πλήρως με την τακτική της Ρηγίλλης να «νομιμοποιήσει» με την πρόσφατη διαρροή της τον κ. Καρατζαφέρη και να τον... «αναγορεύσει», όπως έλεγαν, σε συνομιλητή της, ενώ ορισμένοι «προεδρικοί» έλεγαν με πικρία: «Δυστυχώς,δεν είναι εικόνα παράταξης αυτή και γι΄ αυτό φταίνε πολλοί βουλευτές μας, οι οποίοι ρίχνουν νερό στον μύλο του Καρατζαφέρη που κάνει το παιχνίδι του».
Η στάση της ΝΔ έδωσε την αφορμή στον κ. Καρατζαφέρη να χρησιμοποιήσει τη διαρροή της περασμένης Παρασκευής λέγοντας ότι «τον διάλογο τον θέλει και ο κ.Σαμαράς, αλλιώς δεν θα έστελνε τον κ. Μολυβιάτη» . Μάλιστα έβγαλε το συμπέρασμα ότι δόθηκε άδεια για τη συνάντηση, για την οποία ενημερώθηκε και ο κ. Καραμανλής, αλλιώς, όπως διευκρίνισε, «θα του έλεγαναν δεχθούμε την ανακοίνωση της Ρηγίλλης“μην πας πουθενά”».
Η Ρηγίλλης πάντως αγνοεί τον κ. Καρατζαφέρη και αρκετοί κορυφαίοι κομματικοί παράγοντες μιλούσαν για «γελοιότητες». Μάλιστα ένας εξ αυτών επικαλέστηκε τον μύθο του Αισώπου με το κουνούπι σχολιάζοντας: «Κώνωψ επί κέρατος βοός εκάθητο...» .

Στη συνέχεια επιχείρησε να αποδυναμώσει πλήρως τον κ. Καρατζαφέρη και να τονίσει την αδιαφορία της ΝΔ στα «παιχνίδια» που κάνει ο ΛΑΟΣ, υπενθυμίζοντας το κεντρικό νόημα του μύθου: «Το κουνούπι πήγε και κάθησε επάνω στο κέρατο του ταύρου τάχα για να του γίνει βάρος. Αλλά επειδή εκείνος δεν αντέδρασε καθόλου, το έντομο χοροπήδησε με σκοπό να τον “εξαντλήσει” εντελώς και του είπε:“Αν δεν αντέχεις άλλο, πες μου να σε απαλλάξω από το βάρος”. Και ο ταύρος:“Ούτε πότε ήρθες κατάλαβαούτε πότε θα φύγεις”!».
«Η ΝΔ έφερε το μνημόνιο, πάμε για Οικουμενική»
Ο κ. Καρατζαφέρης άσκησε σκληρή κριτική στον κ. Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε «αστείο», αν και του ζητεί να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι για την επανένωση της Κεντροδεξιάς, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι αυτή έφερε το μνημόνιο. Επίσης πρότεινε τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης όσο το δυνατόν συντομότερα και πρόβλεψε ότι οι πολιτικές εξελίξεις λόγω της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας θα οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές ως το Πάσχα και εν συνεχεία σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Παράλληλα επέμεινε στην ανάγκη διαλόγου στην Κεντροδεξιά και προέβλεψε ότι δεν θα έχουμε επιστροφή στην κεντρική πολιτική σκηνή του κ. Καραμανλή στο άμεσο μέλλον. «Δεν μπορεί να ξεπλυθεί σε ταχύτερο χρονικό διάστημα» είπε.

ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ από το ΒΗΜΑ