Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Σοκ! 153 βουλευτές εμπλέκει με την Siemens ο Μιχάλης Χριστοφοράκος...

Άρχισε τις "περίεργες" διαρροές για δώρα και ύποπτα πάρε - δώσε.
Πρώην είναι οι δύο υπουργοί της ΝΔ για τους οποίους λέει ότι έχει εμβάσματα.
Επτά από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ...

Η πλευρά Χριστοφοράκου συνεχίζει τις "διαρροές" για τα στοιχεία που λέει ότι έχει σε βάρος πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα σχετικά με το σκάνδαλο της Siemens. Μπορεί δημοσίως οι δικηγόροι του πρώην ισχυρού άνδρα να μιλούν για πολιτικά κόμματα και όχι πρόσωπα, αλλά στο παρασκήνιο διοχετεύονται -για λόγους πίεσης;- και άλλα πράγματα. Έτσι μιλούν, όπως ήδη σας έγραψα, για στελέχη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ με τους οποίους είχε επαφές και συναλλαγές.
Σε ο,τι αφορά τη ΝΔ γίνεται λόγος, από πλευράς Χριστοφοράκου, για πέντε υπουργικά στελέχη για δύο από τα οποία, όπως λέει, έχει και εμβάσματα στα χέρια του. Οι νεότερες πληροφορίες που έχω λένε ότι "φωτογραφίζει" για την ακρίβεια δύο γνωστούς πρώην, πλέον, υπουργούς οι οποίοι σήμερα είναι απλοί βουλευτές.
Σε ο,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ η πλευρά Χριστοφοράκου κάνει λόγο για επτά πρώην υπουργούς από τους οποίους ορισμένοι δεν μετέχουν μεν σήμερα στη Βουλή, ωστόσο κάποιοι άλλοι μετέχουν ενεργά...
Δεν απειλεί όμως να κάψει μόνο υπουργικά στελέχη. Η πλευρά Χριστοφοράκου λέει στο παρασκήνιο ότι συνολικά 153 βουλευτές από διάφορα κόμματα είχαν...πάρει κατά καιρούς από την Siemens διάφορες οικιακές συσκευές (ψυγεία, κουζίνες κλπ) είτε ως δώρα είτε με εκπτώσεις.
Είναι προφανώς άγνωστο αν αυτά έχουν γίνει για τους βουλευτές (ή για τους περισσότερους από αυτούς) με επιλήψιμο τρόπο.
Το γεγονός όμως ότι ο Μιχ. Χριστοφοράκος βγάζει προς τα έξω τέτοια "στοιχεία", που δημιουργούν σίγουρα εντυπωσιασμό και ανησυχία στο πολιτικό σύστημα, δείχνει ότι αρχίζει να σκληραίνει το παιχνίδι και ενδεχομένως να παίρνει και άλλες διαστάσεις...
Του Στάθη Παλαιολόγου, από το PRESS-GR