Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Χρυσή ζωή για τα «golden boys»

Φούστες, μπλούζες, πούρα και πανάκριβοι αναπτήρες περιλαμβάνονται στα έξοδα δημοσίων σχέσεων των μάνατζερ
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Πέντε χρόνια μετά την κυβερνητική αλλαγή, το σεμνά και ταπεινά του 2004 προκαλεί μονάχα γέλιο και κλάματα.
Αν και το πιο σωστό συναίσθημα είναι η οργή. Το «Εθνος» σήμερα αποκαλύπτει με στοιχεία και παραστατικά το «πάρτι» των γαλάζιων επίλεκτων σε βάρος των δημόσιων ταμείων. Πού πηγαίνουν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, που έχουν βαρεθεί να τους μαλώνουν οι κυβερνώντες τους.
Αποκαλύπτουμε πώς ζουν αυτοί που κάνουν τις απολύσεις, αυτοί που ζητούν από τους πολίτες να σφίξουν το ζωνάρι, αλλά -δυστυχώς- πώς εκμαυλίζονται και όσοι έχουν ταχθεί να τους ελέγχουν: οι συνδικαλιστές, που... συνεδριάζουν σε πανάκριβες ψαροταβέρνες!
Φούστες, μπλούζες, μεταξωτά πουκάμισα, πούρα, πανάκριβοι αναπτήρες και άλλα πιο... προσωπικά είδη περιλαμβάνονται στις δαπάνες παράστασης και δημοσίων σχέσεων των golden boys που, προφανώς, ασκούν τη γοητεία τους -για το καλό του κόμματος βεβαίως- σε πρόθυμες (να δεχθούν το δώρο, μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό) κορασίδες (σ.σ. willing girls κατά το golden boys). Μόνο που τον λογαριασμό των εκλεκτών του Μεγάρου Μαξίμου που ζουν τον μύθο τους στην Ελλάδα τον πληρώνουμε... εμείς!
Διαβιβάστε τη συνέχει στα σχόλια (Κάντε κλικ στον τίτλο)

ΠΗΓΗ:

1 σχόλια:

Greki είπε...

Γιατί δεν τους αρκεί που απολαμβάνουν μισθούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ τον χρόνο, στέλνουν στο λογιστήριο κάθε μικρή και μεγάλη απόλαυση που ζουν. Τα δείπνα, τα γεύματα, τις «φιλοξενίες» και αρκετά μάλλον αμφιλεγόμενα δώρα.
Είναι τόσο σίγουροι ότι ο κόσμος τους χρωστά, νιώθουν τόσο μεγάλοι και σημαντικοί που δεν ντρέπονται να βάζουν τις γραμματείς τους -το αθάνατο αυτό σύμβολο της εξουσίας- να συντάσσουν... υπηρεσιακά σημειώματα για να πληρώσουν οι εταιρείες που διοικούν όλες τους τις γαλαντομίες.
Και, δυστυχώς, δεν είναι μόνοι. Στο πάρτι εις υγείαν των κορόιδων που πληρώνουν φόρους και δεν απολαμβάνουν παροχές συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Στελέχη που αντί να τραβούν το αυτί σε σπάταλους διοικητές πνίγουν τον πόνο και τις τύψεις τους σε ψαροταβέρνες. Προφανώς, επειδή είναι στενοχωρημένοι που εκατοντάδες συνάδελφοί τους θα χάσουν τις δουλειές τους καθώς η εταιρεία τους μειώνει τον αριθμό των καταστημάτων της. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...
Δεν είναι απολύτως φυσιολογικό και δεν δικαιούται ένα στέλεχος διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής να κάνει δώρα (στον εαυτό του ή σε κάποιο άλλο πρόσωπο, δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά) πούρα epicuros Νο2; Το δικαιούται! Αυτό λέει ο κανονισμός. Αυτό είχαν σίγουρα στο μυαλό τους όσοι στις εκλογές του 2007 πήγαν στις κάλπες και ψήφισαν ΝΔ.
Ηθελαν ο συγκεκριμένος κύριος και τα άλλα golden boys να ζουν καλά. Να κάνουν ακριβά δώρα για να λύνουν τα προβλήματα. Να μειώσουν τα ελλείμματα, την ανεργία, τον πληθωρισμό, να αυξήσουν τους μισθούς. Μπορεί να μην τα έχουν καταφέρει, αλλά όσο περνάνε καλά θα συνεχίσουν την προσπάθεια.
Αλλά, πώς να ανάψει κανείς ή καμία (είπαμε δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά) ένα τέτοιο πούρο με έναν αναπτήρα περιπτέρου; Κανένα πρόβλημα.
Η γραμματέας να είναι καλά. Συντάσσει αμέσως ένα ακόμα υπηρεσιακό σημείωμα. Πιάνει στα μαγικά χέρια της το τιμολόγιο που αναγράφει «αναπτήρας Cartier τεμάχιο 1- 285,71 ευρώ συν 54,29 ΦΠΑ σύνολο 340 ευρώ» και γράφει: «Σας παρακαλούμε (σ.σ. αυτό είναι έτοιμο στη σχετική φόρμα) για την εξόφληση του συνημμένου τιμολογίου ύψος ποσού 340 ευρώ για αγορά δώρου για τις ανάγκες του... (σ.σ. αναφέρει το αξίωμα του στελέχους)»! Καμία αναφορά στον αποδέκτη του δώρου και τη σκοπιμότητα που εξυπηρετεί.
Μπορεί να το έχει πάρει ο οποιοσδήποτε. Εσάς πόσες φορές σάς έχουν κάνει δώρα από εταιρείες του δημοσίου; Δεν σας έχουν κάνει; Ούτε μία φούστα; Μία μπλούζα; Ενα μεταξωτό πουκάμισο; Μια πασμίνα; Πού πάνε όλα αυτά τα δώρα που πληρώνει η Εθνική Ασφαλιστική; Μάλλον δεν τα παίρνετε εσείς τα δώρα.
Ισως γι αυτό η νομαρχιακή επιτροπή της ΝΔ στην Ευρυτανία να έστειλε επιστολή στον Λ. Ζαγορίτη ζητώντας του να αναζητήσει μαζί με την κυβέρνηση τη μείωση του λειτουργικού κόστους της Εθνικής Ασφαλιστικής «στο πολυπρόσωπο και προκλητικά αμειβόμενο διοικητικό σχήμα της εταιρείας που η ίδια η κυβέρνησή μας έχει διορίσει».

«Λουκέτο»
Το δράμα στην όλη υπόθεση δεν είναι οι μερικές χιλιάδες ευρώ που έχουν ξοδευτεί. Το δράμα είναι ότι η Εθνική Ασφαλιστική, την ώρα που τα στελέχη της απολαμβάνουν τις χαρές της ζωής, κλείνει 42 υποκαταστήματά της σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και ένα στο Καρπενήσι, εξ ου και η διαμαρτυρία που έφθασε στα χέρια του Γραμματέα της ΝΔ. Και το δράμα γίνεται τραγωδία αν συνυπολογιστεί ένα ακόμη έγγραφο που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το «Εθνος».
«Συναδελφικά», όπως τονίζεται στο συνδικαλιστικό έγγραφο, εκπρόσωποι του σωματείου της Εθνικής Ασφαλιστικής ζητούν 7.200 ευρώ ως έξοδα δημοσίων σχέσεων για τον μήνα Ιανουάριο! Πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Σε ψαροταβέρνα! Εγιναν καραβίδες, καραβιδόψυχα, κυδώνια, ψάρια, καλαμαράκια και χταποδάκια! Και ποτά, πολλά ποτά. Αυτά στις 22 Ιανουαρίου, γιατί στις 5 του Φλεβάρη κατατίθεται και νέο αίτημα για άλλα έξι χιλιάδες ευρώ. Και εις ανώτερα... Πάντα εις υγείαν των κορόιδων!
ΥΓ. Προτείνουμε να δοθεί επίδομα στην ανώνυμη γραμματέα γιατί θα πρέπει να έχει πιαστεί το χεράκι της από τα... υπηρεσιακά σημειώματα. Μόνο από τις 3 Νοεμβρίου του 2008 μέχρι τις 28 Νοεμβρίου του 2008 έγραψε 13 υπηρεσιακά σημειώματα κόστους 4.326 ευρώ. Σε όλα υπάρχει η ίδια ένδειξη: «δαπάνες φιλοξενίας»!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ
Κλείνουν 42 υποκαταστήματα της εταιρείας
Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2008 η μητρική της Εθνικής Ασφαλιστικής, Εθνική Τράπεζα, αποφάσισε να την πουλήσει αναζητώντας στρατηγικό εταίρο. Ομως στις 30 Οκτωβρίου η τράπεζα ανακοίνωσε ότι ελέω κρίσης η διαδικασία δεν πρόκειται να προχωρήσει.
Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, μετά τη ματαίωση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, στο πλαίσιο της περικοπής δαπανών, προχωρεί στο κλείσιμο 42 υποκαταστημάτων της, με σκοπό μέσα από πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου να μειώσει το προσωπικό στα 900 από 1.240 άτομα.
Τους τελευταίους μήνες οι μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι στη συντριπτική τους πλειονότητα προχωρούν στην πώληση των θυγατρικών ασφαλιστικών τους εταιρειών λόγω της υποχρέωσης που προκύπτει από την εφαρμογή των κανόνων της Βασιλείας ΙΙ, και η οποία επιβάλλει στις τράπεζες να αφαιρούν από τα ίδια κεφάλαια το ποσό συμμετοχής τους σε ασφαλιστικές εταιρείες κατά τον υπολογισμό του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας.
Η Εθνική Ασφαλιστική, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία, στον κλάδο Ζωής το 2007 κατέγραψε αύξηση νέας παραγωγής 24%, ενώ η ασφαλιστική αγορά κινήθηκε με 9,99% αύξηση. Το μερίδιο αγοράς της στον κλάδο έφτασε στο 18,5% έναντι 16,8% το 2006.
Στους γενικούς κλάδους διατηρεί την πρώτη θέση με ποσοστό 14,7%, ενώ η δεύτερη εταιρεία έχει μερίδιο 5,9%. Στον κλάδο Αυτοκινήτων, όπου είχε εντοπιστεί μακρόχρονη διαρροή συμβολαίων, η τάση φαίνεται να αναστρέφεται και το 2007 παρουσίασε αύξηση παραγωγής κατά 3,9%.
Η εταιρεία το 2007 είχε ζημιές 11,7 εκατ. ευρώ, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2008 παρουσίασε κέρδη 24,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

Αποψη
Γράφει ο Γιάννης Αντύπας

Αφιερωμένο σε όλους εσάς που πληρώνετε...

Το κομμάτι αυτό είναι αφιερωμένο σε όσους και όσες πηγαίνετε στη δουλειά σας με δικά σας μέσα. Χτυπάτε το αυτοκίνητό σας, σας κόβουν κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα, σας παίρνουν τις πινακίδες.
Σε όσους και όσες βρέχεστε ενώ περιμένετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και σας παίρνουν το πορτοφόλι ή σας βάζουν χέρι όταν καταφέρετε να μπείτε μέσα στον συνωστισμό. Σε όσους πληρώνεται τους καφέδες σας και τα σάντουιτς στη δουλειά σας. Στα αγόρια και τα κορίτσια αυτής της χώρας που... πληρώνουν οι ίδιοι τα ποτά και τα ταξίδια τους. Που ανάβετε τα τσιγάρα σας με σπίρτα. Που φιλοξενείτε τους φίλους και τις φίλες σας στα σπίτια σας.
Που τρώτε πίτα γύρο με πατάτες και περνάτε μονάχα απέξω από τις ψαροταβέρνες. Σε όλους εσάς που δεν το παίζετε μεγάλοι και τρανοί με ξένες πλάτες. Σε όλους εσάς που πληρώνετε την καλή ζωή των golden boys και των wiling girls. Γιατί σας αξίζει, τουλάχιστον, να ξέρετε ότι τα λεφτά σας πιάνουν τόπο.
Μπορεί να μην έχετε να πληρώσετε τα φροντιστήρια των παιδιών σας, μπορεί να πληρώνετε δόσεις για τα νοσήλια της μητέρας σας, αλλά με τον οβολό σας έχετε κάνει κάποιους συνάνθρωπούς σας ευτυχισμένους. Είναι κι αυτό μία ικανοποίηση. Δεν συμφωνείτε;

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=2640737