Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Δημιουργούν Πρότυπο Κέντρο Εξομοιωτών Πτήσεως με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) όταν απαγορεύεται με νόμο !!!

Με βάση ποιες διατάξεις θα δημιουργηθεί το Κέντρο Εξομοιωτών όταν ο νόμος 3389/05 ρητά το απαγορεύει και με ποιο τρόπο θα διασφαλιστεί η μη διαρροή των απορρήτων πληροφοριών που αφορούν την Εθνική Άμυνα όταν οι πληροφορίες αυτές θα είναι στη διάθεση-διαχείριση ιδιωτικού φορέα, καταγγέλλουν με Ερώτησή τους στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας 5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Δείτε ολόκληρη την ερώτηση στα σχόλια.

1 σχόλια:

Greki είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ
Α.Π.: 14768/19-2-09

Προς τους Υπουργούς
Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου
Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Θέμα: Δημιουργία Πρότυπου Κέντρου Εξομοιωτών Πτήσεως με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)

Με την υπ’ αρ. 14363/12-6-08 ερώτησή μας προς τον Υπουργό Οικονομικών είχαμε θέσει το ερώτημα με βάση ποιες διατάξεις θα δημιουργηθεί το Κέντρο Εξομοιωτών όταν ο νόμος 3389/05 ρητά το απαγορεύει. Επίσης με ποιο τρόπο θα διασφαλιστεί η μη διαρροή των απορρήτων πληροφοριών που αφορούν την Εθνική Άμυνα όταν οι πληροφορίες αυτές θα είναι στη διάθεση-διαχείριση ιδιωτικού φορέα.

Συμπληρώθηκαν επτά (!!!) μήνες από την υποβολή της ερώτησης και δεν έχει δοθεί καμιά απάντηση. Αντίθετα την 1-9-08 η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ τροποποίησε την απόφασή που είχε λάβει την 30-1-08, για τη δυνατότητα του Κέντρου Εξομοιωτών που αφορούσε μόνο τα ελικόπτερα CHINOOK, έτσι ώστε να ενταχθεί στο Κέντρο και η εκπαίδευση στα ελικόπτερα S-70 του Πολεμικού Ναυτικού και SUPER PUMA και A-109 της Πολεμικής Αεροπορίας, με ανάλογη αύξηση του κόστους του έργου.

Η μη απάντησή σας στα ερωτήματά μας, δημιουργεί εύλογες απορίες, όταν μάλιστα η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ παραβιάζει κατάφορα τον Νόμο 3389/2005 που εσείς ψηφίσατε. Ποιοι και για ποιο λόγο κάποιοι αρνούνται να απαντήσουν;

Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε και πάλι:

1. Με βάση ποιες διατάξεις θα δημιουργηθεί το Κέντρο Εξομοιωτών, όταν ρητά ο νόμος 3389/2005 το απαγορεύει;

2. Με ποιο τρόπο θα διασφαλιστεί η μη διαρροή των απόρρητων πληροφοριών που αφορούν την Εθνική Άμυνα, όταν οι πληροφορίες αυτές θα είναι στη διάθεση-διαχείριση ιδιωτικού φορέα;

Αθήνα 19.02.09

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Παπανδρέου Βάσω, Οικονόμου Bασίλης, Αθανασιάδης Αλέξανδρος, Καρχιμάκης Μιχάλης