Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Εκβίαση της εταιρείας «Μηχανική Α.Ε.» : Έντολή άνωθεν !!!

Την απόπειρα εκβίασης σε βάρος της «Μηχανική ΑΕ» επιβεβαίωσαν καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας κ. Μελίνα Εμφιετζόγλου και ο διευθυντής του έργου που είχε αναλάβει η κοινοπραξία στο Ολυμπιακό Χωριό κ. Θωμάς Ζιώγας.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο πρώην πρόεδρος του OEK. και της Επιτροπής Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε. Αγγελος Οικονομόπουλος, ο πρώην σύμβουλός του Ι. Μανωλάς και ο πρώην πρόεδρος στην Επιτροπή Σύνταξης Νέων Τιμών Μονάδων Εργασιών της ΑΕ Ολυμπιακό Χωριό, Π. Παναγιωτόπουλος.
Σύμφωνα με την κατηγορία, φέρονται τον Σεπτέμβριο του 2005 να ζήτησαν 450.000 ευρώ από τους υπεύθυνους της εταιρείας συμφερόντων του επιχειρηματία κ. Πρ. Εμφιετζόγλου, προκειμένου να καταβληθούν στην Κοινοπραξία τα δεδουλευμένα για τις εργασίες που είχε αναλάβει στο Ολυμπιακό Χωριό.

Καταθέτοντας, η κ. Εμφιετζόγλου υποστήριξε ότι ενώ είχαν εγκριθεί οι Ανακεφαλαιωτικοί Πίνακες Εργου (ΑΠΕ) των άλλων εταιρειών, την πλησίασε ο κατηγορούμενος Α. Οικονομόπουλος λέγοντάς της: «Γιατί δεν κάνετε και εσείς μια κίνηση καλής θέλησης;» «Νομίζω πως είχε την έννοια ότι πρέπει να συμμορφωθούμε με τις άλλες κοινοπραξίες των οποίων ο ΑΠΕ είχε εγκριθεί. Δεν είμαι βέβαιη αλλά νομίζω ότι είχαν πάρει χρήματα από τις άλλες κοινοπραξίες», είπε.
Η ίδια επιβεβαίωσε ότι για την υπόθεση ενημερώθηκε από τον πατέρα της ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Γιάννης Αγγέλου, ο οποίος εμφανίστηκε να έχει πληροφορηθεί τα γεγονότα νωρίτερα. «Είχε πληροφορίες και για άλλες καταγγελίες», υποστήριξε η κ. Εμφιετζόγλου χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να διευκρινίσει εάν οι καταγγελίες αφορούσαν τους κατηγορούμενους ή άλλα πρόσωπα. Στο σημείο αυτό οι συνήγοροι υπεράσπισης επανέφεραν το αίτημα για κλήση προς μαρτυρική κατάθεση του κ. Αγγέλου, ωστόσο το δικαστήριο επιφυλάχθηκε εκ νέου.

Από την πλευρά του ο κ. Ζιώγας αναφέρθηκε στον κατηγορούμενο Π. Παναγιωτόπουλο και υποστήριξε ότι για πρώτη φορά στις 7.9.05 του διατύπωσε υπαινιγμούς για «οικονομική απαίτηση», τις οποίες μετέφερε στην κ. Εμφιετζόγλου.
Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο κατηγορούμενος την επόμενη ημέρα, παρουσία και ειδικού συμβούλου της «Μηχανική ΑΕ» επανήλθε, λέγοντας ότι «η απαίτηση είναι 15% επί της αξίας των νέων εργασιών που συμπεριλαμβάνονται στον ΑΠΕ. Η αξία των εργασιών ήταν περίπου 3 εκατ. ευρώ».
«Τον ρώτησα για ποιον είναι αυτά τα λεφτά και μου είπε εντολή άνωθεν. 450.000 ευρώ κλειδωμένα, δεν παζαρεύονται», υποστήριξε ο κ. Ζιώγας στο δικαστήριο.