Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Καταπατεί την άτυπη συμφωνία με την κυβέρνηση και προχωρεί σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας η Eurobank

Παρά την εξαγγελία της κυβέρνησης και την άτυπη συμφωνία με τις τράπεζες για αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η Eurobank προχωρά σε κατάσχεση κατοικίας άνεργης κι ανασφάλιστης οικογένειας με τρία παιδιά στην Αγία Παρασκευή. Κάλεσμα για κινητοποίηση στο ειρηνοδικείο Χαλανδρίου αύριο Τετάρτη στις 3.30 το μεσημέρι. Απάντηση από την Eurobank.   Η τράπεζα έχει στείλει το ειδοποιητήριο για κατάσχεση ενός μέρους του σπιτιού, καθώς ένα χρόνο πριν έγινε κατάσχεση και σφραγίσθηκε ένα άλλο τμήμα του, το οποίο είχε χτιστεί με άλλη άδεια, ενώ πρόκειται...
ουσιαστικά για την ίδια οικία. Από τότε η οικογένεια, πατέρας και μητέρα άνεργοι και τρία παιδιά, ζουν στο τμήμα της οικίας -ένα δωμάτιο, μπάνιο κουζίνα για πέντε άτομα- το οποίο θέλει τώρα η Eurobank να κατασχέσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kokkino.gr, ο πλειστηριασμός δεν θα γίνει δυνατό να προχωρήσει τελικά αύριο, ωστόσο η τράπεζα θα στείλει τους νομικούς της για να επιτευχθεί η αναστολή.

Η κινητοποίηση για την αποτροπή του πλειστηριασμού ισχύει σε κάθε περίπτωση. Συλλογικότητες της περιοχής, δήμος και δημοτικές παρατάξεις καλούν στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για τις 3.30 το μεσημέρι. "Εμείς πρέπει να είμαστε όλοι εκεί για να αποτρέψουμε τα σχέδια της τράπεζας", μας δήλωσε η Αναστασία Δεληγιαννίδου από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής. "Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν θα περάσουν".

Απαντώντας στο δημοσίευμα του kokkino.gr, η Eurobank ενημερώνει ότι μια σειρά από πλειστηριασμοί για το 2015 ηταν δρομολογημένοι από το 2014. Ωστόσο, η τράπεζα, όπως υποστηρίζει δεν προχωράει σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και αποτελεί πάγια πρακτική της σε αυτές τις περιπτώσεις η αναστολής της απόφασης.

Ντ.Μπ.