Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Περί δημοψηφίσματος.

Γράφει ο mitsos175
                
Είμαι λάτρης της άμεσης δημοκρατίας. Όταν αυτή είναι δημοκρατία. Όταν δηλαδή καλείται ο κόσμος να αποφασίσει ελεύθερα, χωρίς νοθείες, χωρίς εκβιασμούς. Και φυσικά όταν δεν κινδυνεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των εθνικών ή θρησκευτικών μειονοτήτων. Επομένως δεν με πειράζει καθόλου το δημοψήφισμα αυτό καθ' αυτό αλλά ο τρόπος, αν δηλαδή αποφασίζει η πλειοψηφία, ή επιβάλλουν με διάφορα τερτίπια οι πλουτοκράτες τη θέση τους.

Τώρα θα πούμε δυο κουβέντες Αντωνάκη. Κατ' αρχήν δε θυμάσαι καλά. Ο ΓΑΠ, ο οποίος...
με το δημοψήφισμα μας κορόιδεψε όλους, στην έφερε κανονικά. Μέχρι τότε, ήσουν επίσημα κατά του μνημονίου, μάλιστα είχες διαγράψει την Μπακογιάννη που ψήφισε υπέρ. Με τη μπλόφα του δημοψηφίσματος ο Γιωργάκης σε ξεβράκωσε. Σε έκανε να κάνεις τη μεγαλύτερη τούμπα, το πιο θεαματικό ακροβατικό που έγινε ποτέ στην πολιτική.

Από το Ζάππειο, από όσα έλεγες περί αλλαγής πολιτικής (εδώ έσκαγα στα γέλια), από τη σαχλαμάρα ότι ήταν άλλο η δανειακή σύβαση κι άλλο τα μέτρα (ναι, από εσένα το πρωτάκουσα τότε) μας βγήκες ο πλέον μνημονιακός. Μνημόνιο και ξερό ψωμί. Τι ψωμί; Ούτε καν ψίχουλο. Κοντολογίς η κίνηση αυτή του Γιωργάκη μας έκανε ένα καλό: Αφού σου έβγαλε το υποκριτικό προσωπείο, σε εμπόδισε να πάρεις την αυτοδυναμία, ρίχνοντας έτσι οριστική ταφόπλακα και στο ΠΑΣΟΚ, που έγινε μετά τσόντα σου. Φαντάσου να γίνονταν τελικά το δημοψήφισμα και να παίρναμε τη σωστή απόφαση, που τόσο φοβόσουν.

Θυμάμαι τις φάτσες των γαλάζιων γιδιών που προσπαθούσαν να χωνέψουν το πικρό κουτόχορτο, όταν στήριζες το συμμαθητή σου, όταν ψήφιζες κι εσύ όλα τα άδικα μέτρα που πρότεινε τότε το ΠΑΣΟΚ, όταν διέγραφες τον Καμένο μαζί με τους άλλους γιατί δεν είχαν ψηφίσει το Μνημόνιο.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι, τι θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τότε ζητούσες εκλογές, γιατί ο ΓΑΠ είχε φθαρεί, και θα τις κέρδιζες, λέγοντας ψέματα. Τώρα άλλαξαν πολύ τα πράγματα. Ο κόσμος είδε τη δική σου διακυβέρνηση και αν κάνεις την κουταμάρα, να το πεις, έστω και γι αστείο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρπάξει την ευκαιρία και θα χάσεις όχι με 8, αλλά με 18 μονάδες διαφορά. 40% ο ΣΥΡΙΖΑ, 22% η ΝΔ, υπολογίζω χοντρικά το αποτέλεσμα. Άσχετα τι θα κάνει μετά ο "αυτοδύναμος". Μην ξεχνάς, πως θα ψηφίσουν οι 100.000 νέοι, που δεν ψήφισαν στις προηγούμενες κατ εντολή σου. Κι αυτοί σε περιμένουν πως και πως στις κάλπες, όποτε γίνουν.

Ευτυχώς ο Σαμαράς είναι μεγάλο βαρίδι στη ΝΔ, πράγμα που διευκολύνει τις εξελίξεις. Η πολιτική του είναι συνυφασμένη με την καταστροφή του Μνημονίου με τη θέληση των τοκογλύφων.
Τώρα είναι ώρα να αγωνιστούμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα για πραγματική αλλαγή πολιτικής.

Μακριά από την παγίδα των τοκογλύφων. Δυστυχώς δεν το βλέπω να τολμά ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει τη γνώμη μας. Κι αν τελικά το κάνει, θα έχει εξασφαλίσει το αποτέλεσμα. Η ΝΔ, τα δεκανίκια θα στηρίζουν με νύχια και με δόντια τους δανειστές, από κοντά τα ΜΜΕ θα τρομοκρατούν, ο δε ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει μια λεκάνη νερό και θα παίξει τον Πόντιο Πιλάτο, αφήνοντας τους Φαρισαίους να μας σταυρώσουν. Αν δεν κάνω λάθος, Βαραββά επέλεξε η πλειοψηφία τότε όχι Ιησού.

Φυσικά, όταν σιγοντάριζαν οι Αρχιερείς από κάτω δίνοντας γραμμή. Έτσι και τώρα: Μόνο το ΚΚΕ κι η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, και κάνας Αναρχικός, που δεν θα απέχει, θα ψηφίσουν εναντίον. Γι αυτό χρειάζεται αγώνας στην ενημέρωση του κόσμο, ώστε να ακουστεί η αλήθεια.