Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ν. Φίλης: Σκάνδαλο να φορολογούνται οι βουλευτές, μόνο για το 25% της αποζημίωσης τους (Video)

Σκάνδαλο να πληρώνουν φόρους οι βουλευτές μόνο για το 25% της αποζημίωσης τους κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης και δεσμεύτηκε στο νέο φορολογικό να υπάρχει διάταξη που θα αποκαθιστά τη φορολογική ισοπολιτεία.

Περιέγραψε το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη χώρα μετά τον Ιούνιο και την υπογραφή της τελικής συμφωνίας, να πάψει η χώρα να είναι αποικία χρέους, στόχος η ανασύσταση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Ο στρατηγικός στόχος και...
η άμεση επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ όταν θα έχουμε τη μεγάλη συμφωνία για την ανάπτυξη και τη ρύθμιση του χρέους είναι η χώρα να πάψει να είναι αποικία χρέους με συντρίμμια κοινωνικά και οικονομικά, όπως ζούμε τα τελευταία χρόνια του Μνημονίου.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι πρέπει «να ξαναυφάνουμε ένα δίκτυο κοινωνικών δικαιωμάτων που σήμερα έχουν καταρρεύσει με τους μνημονιακούς νόμους», να βάλουμε μπροστά ζητήματα μισθών καθώς και σταδιακά να αναζητηθούν λύσεις για το προβλημα της ανεργίας.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι «η συζήτηση για τον προϋπολογισμό έχει να κάνει με τα πρωτογενή πλεονάσματα». Αν το χρέος δεν γίνει βιώσιμο, δεν μπορεί να βγει η χώρα στις αγορές, γιατί δεν δανείζει κανείς χωρίς να ξέρει, ότι θα πρέπει να πάρει τα λεφτά του πίσω.

Ο Νίκος Φίλης διευκρίνισε τέλος ότι πάγια θέση της κυβέρνησης είναι ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, σε πλήρη αντίθεση με τη Ν.Δ. που υποστηρίζει τη βιωσιμότητα του. Απέκρουσε έτσι τη προσπάθεια από τους δημοσιογράφους της εκπομπής του Mega, να αναιρέσουν αυθαιρέτως, τις διαφοροποιήσεις των δύο εκ διαμέτρου αντίθετων πολιτικών χώρων με ένα «τα ίδια λέτε με τη Ν.Δ. για το ζήτημα του χρέους».
Κατερίνα Μπρέγιαννη από avgi