Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Λαφαζάνης: καμία ιδιωτικοποίηση στο χώρο της ενέργειας

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ 
«Καμία ιδιωτικοποίηση δεν πρόκειται να γίνει στην ενέργεια, ούτε στη ΔΕΗ, ούτε στη ΔΕΠΑ, ούτε στα ΕΛΠΕ. Επαναλαμβάνω ό,τι έχω μέχρι σήμερα πει» δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας στο ερώτημα για το αν η δέσμευση της κυβέρνησης, που προκύπτει από την επιστολή Βαρουφάκη, να προχωρήσουν οι εν εξελίξει διαγωνισμοί, αφορά και την ενέργεια.

Κληθείς να σχολιάσει το σημείο του κειμένου του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, που εστάλη στο Eurogroup, σύμφωνα με το οποίο «οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να σεβαστούν...
τη διαδικασία όσων διαγωνισμών βρίσκονται σε εξέλιξη», ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε κατηγορηματικά πως «καμία ενεργειακή επιχείρηση δεν πρόκειται να πουληθεί, καμία αποκρατικοποίηση στο τομέα ευθύνης του δεν πρόκειται να περπατήσει».

Σε άλλη δήλωσή του, εξάλλου, στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης , Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Λαφαζάνης τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ή του διαχειριστή δικτύου ΑΔΜΗΕ», ενώ παράλληλα αποσαφήνισε πως «ο εν εξελίξει διαγωνισμός για τον ΑΔΜΗΕ δεν πρόκειται να προχωρήσει, καθώς οι ενδιαφερόμενες εταιρείες δεν έχουν υποβάλει ακόμα δεσμευτικές προσφορές» και πρόσθεσε ότι «το ίδιο ισχύει και με τη ΔΕΗ».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ

«Η κυβέρνηση της Ελλάδας δεν μπορεί να αποφασίσει μόνη της να καθυστερήσει ή να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις» δήλωσε την Τετάρτη (25/02), ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Γέγκερ.

Ερωτηθείς σχετικά με ενδεχόμενες καθυστερήσεις των σχεδιαζόμενων ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα ο εκπρόσωπος, ο Μάρτιν Γέγκερ, δήλωσε: «Εάν η Ελλάδα έχει τέτοια πρόθεση, αυτό θα πρέπει να συμφωνηθεί σε στενή συνεργασία με την τρόικα».

«Είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς για να συζητήσουμε για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης» πρόσθεσε ο Μ. Γέγκερ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, προσθέτοντας ότι κάθε προσπάθεια να τεθεί ζήτημα απομείωσης του κρατικού χρέους της Ελλάδας είναι «σε λαθεμένη κατεύθυνση και ακατανόητη».

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΝΔ

Με μια ανακοίνωση απόγνωσης, πανικού και αδιεξόδου απάντησε η ΝΔ στις δηλώσεις του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Αναλυτικά, η δήλωση του Κ. Καραγκούνη έχει ως εξής :

«Η κυβέρνηση χθες δεσμεύτηκε στην Τρόικα («θεσμούς») δια της υπογραφής Βαρουφάκη ότι δεν πρόκειται να ανατρέψει καμία ιδιωτικοποίηση που έχει ολοκληρωθεί ή έχει δρομολογηθεί.

Σήμερα ο Υπουργός κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης δηλώνει ότι καμία ιδιωτικοποίηση δεν πρόκειται να γίνει στον τομέα του, ακόμα και αν περιλαμβάνεται στις δεσμεύσεις της χώρας και επιβεβαιώνεται στο e-mail της κυβέρνησης προς την Τρόικα.

Άραγε ποιον κοροϊδεύουν; Την Τρόικα («θεσμούς»), τους παραπλανημένους ψηφοφόρους τους, ή ολόκληρο τον Ελληνικό λαό;»

Από iskra