Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του Σύριζα για ενδεχόμενη υποψηφιότητα Αβραμόπουλου

Ολες οι δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο ότι έχει «κλειδώσει» ο Αβραμόπουλος σαν το πρόσωπο που θα προταθεί από τον Σύριζα για πρόεδρος της δημοκρατίας.

Απ’ αυτή την άποψη ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ενστάσεις που διατυπώνει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς». Σε κύριο άρθρο της που τιτλοφορείται «Όχι μνημονιακός Πρόεδρος της Δημοκρατίας!» υπογραμμίζει: «Ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας σχετίζεται άμεσα με το που και πως θα ισορροπήσει η πολιτική κατάσταση στην χώρα. Μια συναινετική λύση...
–τύπου Αβραμόπουλου- στέλνει μαζικά μηνύματα συμφιλίωσης με το καταρρέον μνημονιακό σύστημα..».

Σε άλλη στήλη για το ίδιο θέμα η εφημερίδα αναφέρει:

«Μηλιός για Αβραμόπουλο, απαντώντας σε ερώτηση αν το προφίλ του ταιριάζει με αυτό που θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρο: ¨Εχει συναινετικό προφίλ και υψηλό κύρος». Συγνώμη, μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο; Αυτόν που ο κόσμος ξέρει ως «κύριο Τίποτα»; Το υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά και, ακόμα αντιπρόεδρο της Ν.Δ, της κυβέρνησης δηλαδή, και του κόμματος που διέπραξαν την ύβρη των τελευταίων χρόνων; Δεν θα έπρεπε, αν μη τι άλλο, να είναι κανείς πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του, ειδικά –άμεσα ή έμμεσα- συνδέεται με την εξέλιξη αυτού του θέματος;».

Η εφημερίδα αυτή –εκφράζει την ΚΟΕ και την ΚΕΔΑ- πολύ πριν της εκλογές έχει ανοίξει μέτωπο με την ηγετική ομάδα του Σύριζα.