Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Τα ελληνικά δελτία ειδήσεων μεταναστεύουν για μια βδομάδα στην Σκωτία

Πανικός και κρύος ιδρώτας έχει λούσει την βρετανική πολιτική ηγεσία μπροστά στο ενδεχόμενο οι μόνιμοι κάτοικοι της Σκωτίας να ψηφίσουν υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της χώρας τους από τη Μεγάλη Βρετανία στο δημοψήφισμα της 18ης Σεπτέμβρη.

Τα μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης ασχολούνται διαρκώς με το θέμα, ενώ ο πρωθυπουργός...
της Μ. Βρετανίας υπόσχεται νέες διοικητικές εξουσίες στους Σκωτσέζους υπό την προϋπόθεση να μείνουν πιστοί στο στέμμα και την Αγγλία.

Παρ’ όλες τις παραινέσεις αλλά και τις απειλές από πλευράς της ΕΕ προς όσους θέλουν να δουν την Σκωτία να γίνεται πραγματικά ανεξάρτητο κράτος, ο κόσμος δεν δείχνει να πείθεται από τα επιχειρήματα καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το «Ναι» κερδίζει έδαφος ξεπερνώντας το 51%.

Για το λόγο αυτό οι βρετανικές αρχές ζήτησαν τη βοήθεια των Ελλήνων, και πιο συγκεκριμένα των ελληνικών ιδιωτικών καναλιών.

Γνωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι προβεβλημένοι Έλληνες δημοσιογράφοι διαχειρίστηκαν την κατάσταση από το 2010 και μετά, οι Εγγλέζοι αποφάσισαν να υιοθετήσουν για μια εβδομάδα όλα τα δελτία ειδήσεων της ελληνικής τηλεόρασης, με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους της Σκωτίας μπροστά στο ενδεχόμενο να πουν το «Ναι».

Το σκεπτικό των Βρετανών είναι εξαιρετικά λογικό, καθώς η επιλογή τους βασίστηκε πάνω στην τετραετή εμπειρία των εγχώριων τηλε-δημοσιογράφων να στρεβλώνουν την αλήθεια, να φοβίζουν τον κόσμο και να τον πείθουν ότι ακόμη κι αν οι πολιτικοί του λένε ψέμματα, αυτός πρέπει να συνεχίσει να τους ψηφίζει επειδή οι κομμουνιστές θα του πάρουν τα σπίτια.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε συγκεκριμένες προσωπικότητες, όπως τον Γιάννη Πρετεντέρη, τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, τον Άρη Πορτοσάλτε, την Μαρία Χούκλη, την Σία Κοσιώνη, την Όλγα Τρέμη, τον Γιώργο Κούρο κι αρκετούς ακόμη ρεπόρτερ οι οποίοι διαχειρίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών στη χώρα μας.

Ξεχωριστή θέση στις καρδιές των Άγγλων πολιτικών έχουν τα δελτία ειδήσεων του ΑΝΤ1 τις τέσσερις μέρες πριν από τις ευρωεκλογές του 2014, καθώς θεωρούν ότι το μοντέλο της κατατρομοκράτησης που ακολούθησε το κανάλι λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, είναι η καλύτερη επιλογή.

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι ξεσκονίζουν τα βιβλία των αγγλικών τους και φρεσκάρουν λιγάκι την προφορά τους, ούτως ώστε να είναι έτοιμοι να φερθούν στους κατοίκους της Σκωτίας σα να είναι Έλληνες νοικοκυραίοι.

Μάλιστα, ο Παντελής Καψής δήλωσε ενθουσιασμένος με το γεγονός ότι θα κάνει επιτέλους διεθνή καριέρα, γι’ αυτό και αποφάσισε να αγοράσει καινούρια γυαλιά με μαύρο σκελετό για να μη γίνει ρεζίλι με αυτά που κυκλοφορεί τους τελευταίους μήνες.

Οι μόνοι δημοσιογράφοι που έμειναν στην απ’ έξω από αυτό το εξαιρετικά τιμητικό γεγονός, είναι όσοι εργάζονται στην ΝΕΡΙΤ, αφού, όπως λένε οι βρετανικές κυβερνητικές πηγές, το BBC έχει πάρει το κολάι από την προπαγάνδα υπέρ του Ισραήλ κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών της Γάζας, οπότε δεν θα χρειαστούν τις υπηρεσίες του ελληνικού του «παραρτήματος».

Από polyfimoss