Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Έτοιμος για την πρώτη του ταινία ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου

Μετά από ένα μήνα εντατικής προετοιμασίας και εξοντωτικής προπόνησης, ο διάσημος Σίφης της Κρήτης είναι απόλυτα προετοιμασμένος για την πρώτη του τηλε-ταινία.

Έχουν προηγηθεί δηλώσεις του σε τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα και πλάνα του στην κρατική τηλεόραση, αλλά η ταινία που ετοιμάζει ο δημοφιλής κροκόδειλος θα σπάσει ταμεία.

Μία ημέρα μετά την ημέρα της Παναγίας, στο νησί της Κρήτης θα βρεθεί ο διάσημος κροκοδειλάκιας του Discovery Channel με το συνεργείο του, ώστε να ξεκινήσουν...
τα γυρίσματα της ταινίας.

Οι κάτοικοι του Ρεθύμνου που θα συμμετάσχουν όλοι στην ταινία, προσεύχονται μην τυχών και βάλει η Παναγία το χέρι της και πέσει ο Σίφης σε καμιά από τις παγίδες που έχουν στήσει οι ερασιτέχνες μέχρι τις 16 Αυγούστου. Όλο το νησί προσδοκά σημαντικά οφέλη από την εμπορική εκμετάλλευση της ταινίας και τον τουρισμό παθιασμένων με τα μαχαίρια και τους σουγιάδες τύπους, με στολές Ιντιάνα Τζόουνς και φαντεζί πυξίδες, που έχουν για χόμπι να κυνηγάνε ακριβά παπούτσια και τσάντες.

Μέχρι τότε, ο κροκόδειλος κάνει τις τελικές του πρόβες, πότε στη σκηνή στις Βαγιωνιές, και πότε στο αγαπημένο του Πατσού.

Ο Ολιβιέ Μπερά, που ειδικεύεται σε θέματα κροκοδείλων, δέχθηκε να συμμετάσχει στην ταινία, καθώς του αρέσει πολύ η Κρήτη, το ρακί και το γαμοπίλαφο.

Στην ταινία, ο Ολιβιέ θα παίξει τον αρχαιολόγο που αναζητά κάποιον αρχαίο κρυμμένο θησαυρό του νησιού, όπου θα τυγχάνει ακριβώς από πάνω του να έχει το πατρικό του ο Σίφης.

Ο Ολιβιέ μαζί με μία ομάδα εμπειρογνωμόνων θα αναζητήσουν τον Σίφη για να του επιδώσουν το έγγραφο της έξωσης, την ώρα που το συμπαθές ερπετό θα καλεί τα λιοντάρια, τα πούμα και τις μαϊμούδες της ζούγκλας σε εξέγερση κατά των ανθρώπων, διαπιστώνοντας έκπληκτος πως δεν βρίσκεται σε ζούγκλα αλλά σε ένα κρητικό ποτάμι που δεν εκβάλει στον Αμαζόνιο, λίγο προτού πέσει σε μια από τις παγίδες του Ολιβιέ και της παρέας του.

Στην παραγωγή της ταινίας υπήρξε αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών για να συμπεριληφθεί στο καστ και ο Αντώνης Σαμαράς, έστω και σε έναν μικρό ρόλο, αλλά ο έμπειρος κροκοδειλάκιας Ολιβιέ έθεσε βέτο γιατί “υπάρχει κίνδυνος τα φίδια του Αντώνη Σαμαρά να τρομάξουν τον Σίφη”, και να πει τελικά το ναι στο Μέγκα για το εβδομαδιαίο σήριαλ “Το Ποτάμι του Σίφη” με τον Γιάννη Μπέζο και τη Τζούλια Αλεξανδράτου.