Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Κάθε χρόνο και χειρότερα

Στη χώρα της συγκυβέρνησης το πολιτικό προσωπικό... παίζει! Δηλώνει σε όλους τους τόνους και μέσα από όλα τα τηλεπαράθυρα ότι η οικονομική ανάπτυξη έρχεται, αλλά στην πραγματικότητα, όπως διαπιστώνουμε όλοι καθημερινά στην πραγματική ζωή, το success story που λανσάρισαν οι σαμαρικοί σύμβουλοι είναι έπεα πτερόεντα και η ανάπτυξη ένα πλοίο στην άγονη γραμμή που εξαφανίζεται μόλις μπει ο Σεπτέμβριος και πάρουν το δρόμο της επιστροφής οι τουρίστες!

Αφιερωμένη εξαιρετικά λοιπόν στους συμβούλους του πρωθυπουργού, στους κυβερνητικούς επικοινωνιολόγους, στους τηλεοπτικούς μαϊντανούς και όλους τους άλλους που ψωμίζονται κοροϊδεύοντας τους απλούς ανθρώπους, η...
φετινή έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία, που δίνει τις πραγματικές διαστάσεις των προβλημάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουμε μετά την επιβολή των Μνημονίων.

Σχεδόν το ένα τρίτο των Ελλήνων λοιπόν βρίσκονται στην ανεργία χωρίς να φαίνεται οδός διαφυγής, καθώς τα ολιγόμηνα προγράμματα «κατάρτισης» που προωθεί η κυβέρνηση δεν είναι παρά «ασπιρίνες» -και μάλιστα για λίγους. Την ίδια ώρα, καθώς πολύ σχεδιασμένα και πολύ μεθοδικά οι δομές πρόνοιας και κοινωνικής στήριξης γκρεμίζονται, μόνο ένας στους δέκα ανέργους επιδοτείται! Το υπόλοιπο 90% έχει αφεθεί από την κυβέρνηση στην τύχη του.

Αλλά και οι εργαζόμενοι δεν βρίσκονται πολύ μακριά από την ανέχεια, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς «βλέπουν» μισθό στη χάση και τη φέξη, αφού πληρώνονται με πολλούς μήνες καθυστέρηση, αρκετοί μάλιστα εργάζονται απλήρωτοι επί οκτώ, εννιά ή και δώδεκα μήνες, ενώ οι τόσο συμφερτικές για τους έχοντες «ευέλικτες μορφές εργασίας» (δελτία παροχής, μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία κ.ο.κ.) διαρκώς επεκτείνονται, ενώ κερδίζει έδαφος και η μαύρη εργασία.

Αυτά τα στοιχεία δεν διαψεύδονται. Οπως δεν διαψεύδονται οι αριθμοί, που δείχνουν ότι οι μισθωτοί απώλεσαν 43 δισ. ευρώ από το εισόδημά τους τη μαύρη τετραετία 2010-2014, κατά την οποία υποχρεώθηκαν σε μεσοσταθμική μείωση μισθών τουλάχιστον κατά 30%, ενώ οι τιμές σε βασικά προϊόντα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και οι φοροεπιδρομές διαδέχονται η μία την άλλη.

Με αυτά τα δεδομένα και υπό αυτές τις συνθήκες οι μονότονα επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις των κυβερνητικών παραγόντων για λύσεις με ουσία και προοπτική δεν είναι παρά πομφόλυγες που τις παίρνει ο αέρας!

Από enet