Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Δικαστικές «βόμβες» 1,4 δισ. ευρώ

Πάνω σε δημοσιονομική βόμβα πολλών δισεκατομμυρίων βρίσκεται η κυβέρνηση, μετά την απόφαση των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας να επιστραφούν άμεσα τα αναδρομικά 2 ετών σε δικαστικούς και ενστόλους και να διαμορφωθούν οι μισθοί τους στα επίπεδα που ήταν τον Ιούλιο του 2012.

Με επικείμενη την απόφαση και για γιατρούς του ΕΣΥ, πανεπιστημιακούς και διπλωμάτες, το κόστος ακύρωσης των περικοπών υπολογίζεται σε 1,4 δισ. ευρώ, το οποίο τινάζει στον αέρα...
τον προγραμματισμό τρόικας και υπουργείου Οικονομικών και δημιουργεί αυτομάτως τις προϋποθέσεις για τη λήψη πρόσθετων μέτρων προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό που προκαλείται.

Η πρόβλεψη αυτή έχει περιληφθεί στο μνημόνιο με τους πιστωτές, σύμφωνα με το οποίο «μια απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου αντέστρεψε τις περικοπές των μισθών των δικαστών από τον Αύγουστο του 2012, οδηγώντας σε αύξηση των ακαθάριστων δαπανών των μισθών και των συντάξεων κατά 168 εκατ. ευρώ το 2014, που περιλαμβάνει μια μόνιμη ετήσια αύξηση των μισθών και των συντάξεων κατά 70 εκατομμύρια, την οποία έχουμε προβλέψει σε σχετικό νομοσχέδιο.

Δεν περιμένουμε πια αρνητικές αποφάσεις σχετικά με ειδικά μισθολόγια ή εισφορές επί των ακινήτων. Παρ' όλα αυτά, έχουμε δεσμευτεί για τη λήψη συμψηφιστικών ενεργειών, σε περίπτωση τέτοιων αποφάσεων».
Πατήστε ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Του Σωτήρη Καψώχα από real