Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Λόγια μεγάλου ανδρός

Παρότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας πολιτικός άνδρας, ο οποίος θα μείνει στα κιτάπια της ιστορίας μεταξύ άλλων και για τη σπάνια για πρωθυπουργό ακολουθία έργων και λόγων, η αντιπολίτευση, αξιωματική και μη, εξακολουθεί όχι απλά να μην τον πιστεύει όταν λέει πως βγαίνουμε στις αγορές και πως τελειώνει η κρίση, αλλά να τον αντιμετωπίζει με ειρωνεία. Κι όλα αυτά γιατί; Επειδή κάποτε, πάνω σε μια νεανική έξαψη της στιγμής, δήλωνε σίγουρος ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ στη ΝΔ – ούτε καν αν...
τον καλούσαν για να αναλάβει αρχηγός της. Δεν έχει δικαίωμα σε ένα λάθος ο άνθρωπος;

Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας, η ρευστότητα της πολιτικής με τις συνεχείς αλλαγές των συνθηκών και τα συμφέροντα δεν επιτρέπουν παρά μόνο σε ελάχιστους πολιτευτές να διατηρούν αταλάντευτη πορεία σε όλα τα ζητήματα. Τι να θυμηθούμε; Την αιώνια κόντρα των δύο κομμάτων της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Τον Άδωνι που ξεφώνιζε την πολιτική σκέψη του Σαμαρά χαρακτηρίζοντάς την «μικρού παιδιού» ή μήπως παλαιότερες all time classic κορώνες του ευρωπαϊκού πλέον ΠΑΣΟΚ, «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»;

Κι όμως, παρά τις προσπάθειες της Κουμουνδούρου να αποδείξει ότι ο πρωθυπουργός είναι ανακόλουθος, ισχύει ακριβώς το αντίθετο και μια απλή υπενθύμιση των όσων μας υποσχέθηκε προεκλογικά και όσα τελικά έπραξε είναι η καλύτερη απάντηση προς τους επικριτές του. Θα ανακεφαλαιώσουμε μερικά από αυτα, μόνο και μόνο για να γίνει αντιληπτό ότι τα πράγματα δεν είναι όπως μας τα παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην απελπισμένη προσπάθεά του να καταλάβει την εξουσία:

-  Είπε θα καταργήσει το χαράτσι και το έκανε. Αφενός μετονομάζοντας το ήδη υπάρχον και επεκτείνοντας το και στα αγροτεμάχια και αφετέρου με την παγκόσμια πατέντα να μην το πληρώνει το ίδιο το κόμμα που το νομοθέτησε, υιοθετώντας κατά το δοκούν τη στάση του κινήματος «Δεν πληρώνω».

- Είπε θα προστατεύσει τους δημόσιους υπαλλήλους. Τι νομίζετε ότι κάνει ο νόμος Μητσοτάκη; Τους προστατεύει από μελλοντικές απολύσεις και απογοητεύσεις, αφού τους απολύει από τώρα και τους γλιτώνει από μελλοντικά οικογενειακά δράματα.

- Είπε ότι θα αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία. Προσέξτε, δεν είπε ποτέ ότι δεν θα την ξεπουλήσει όσο όσο, όπως επιχειρείται με τις χαμηλές τιμές στο Ελληνικό, άλλο που κάποιοι κακεντρεχείς πίστεψαν ότι θα την αξιοποιούσε υπέρ του συμφέροντος των πολιτών και όχι υπέρ των εγχώριων συμφερόντων. Δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο, να ΄μαστε ξηγημένοι!

- Είπε ότι δεν θα γίνουν άλλες μειώσεις μισθών και πράγματι μέχρι να ολοκληρωθεί η θητεία της ΝΔ στην κυβέρνηση, οι μισθοί θα είναι τόσο χαμηλοί, που θα είναι μαθηματικά αδύνατον να μειωθούν περισσότερο. Δικαίωση Σαμαρά!

-  Είπε ότι θα δώσει αυξήσεις στις χαμηλές συντάξεις και στα ειδικά μισθολόγια. Λογικά την επόμενη τετραετία, ας μην είμαστε ανυπόμονοι. Τώρα έχουν προτεραιότητα οι ένστολοι!

-  Είπε ότι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της «λαθρομετανάστευσης». Σε αυτό το σημείο να πούμε πως δεν φταίει ο Σαμαράς αν εσείς θεωρείτε πως τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι καλύβες του μπαρμπα-Θωμά στις καλλιέργειες φράουλας και κάτι «ατυχήματα» με βάρκες στο Φαρμακονήσι όπου «προφανώς και πνίγονται Γενάρη μήνα στο Αιγαίο», δεν βοηθούν προς την κατεύθυνση της λύσης του προβλήματος της «λαθρομετανάστευσης». Ο Σαμαράς αυτό εννοούσε μια φορά…

Κι όμως, παρά τα ατράνταχτα επιχειρήματα για την αξιοπιστία έργων και λόγων του Σαμαρά, υπάρχουν κάποιοι που αμφισβητούν ότι βγήκαμε από την κρίση, ότι ξημερώνει μια άλλη ημέρα για τη χώρα και πως βγαίνουμε από στιγμή σε στιγμή στις αγορές. Υπάρχουν σήμερα πολίτες που θέλουν να ονομάζονται υπεύθυνοι και δεν πιστεύουν το Mega!

Δημήτρης Ζακχαίος από unfollow, μοντάζ Γρέκι