Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

«Λεφτά υπάρχουν» και «Πετρέλαιο υπάρχει»!

Τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, υπολογίζει ο πρωθυπουργός, θα φτάσουν τα 150 δισ. ευρώ (μόνο). Μέχρι να φτάσουν οι εκλογές, υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τα 378 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Είναι τόσο πολύ το πετρέλαιο, ιδιαίτερα στο Ιόνιο, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, που δεν έχουμε θάλασσα με πετρέλαιο, αλλά έχουμε...
πετρέλαιο με λίγη θάλασσα.

Αυτό είναι και κακό από μία πλευρά, ιδιαίτερα για την Κεφαλονιά. Αν γίνει τσουνάμι, δεν θα είναι από νερό, αλλά από πετρέλαιο.

Με τόσο πετρέλαιο που θα έχουμε, θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 15.000 νέες θέσεις λαθρεμπόρων.

Σήμερα ανακοινώνει ο Στουρνάρας ότι βρέθηκαν κοιτάσματα 250 δισ. ευρώ από πέλετ.

Προσωπικά το άραξα το αυτοκίνητο. Θα το βγάλω από το γκαράζ μετά από 25 χρόνια, όταν βγουν τα κοιτάσματα πετρελαίου και θα είναι φτηνότερο από το νερό.

Τώρα προσπαθώ να συγκρίνω δύο μ@λακί€ς. Ποια είναι μεγαλύτερη. Το «Λεφτά υπάρχουν» και το «Πετρέλαιο υπάρχει».

Μειώθηκε το φυσικό αέριο. Καταναλώνω το 50% από αυτό που έβαζα παλιότερα.

17.000 ευρώ ανά 40 μέρες χαλάει η Βουλή για καφέδες και βουτήματα. Λογικά είναι 40 μέρες. Κάνουν μνημόσυνο κάθε μέρα. Καλά σαράντα, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Τώρα άλλοι λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο. Κάθε μέρα, πρωί, μεσημέρι, βράδυ, γίνονται στη Βουλή συσσίτια στους βουλευτές.

Τι είναι αυτό με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη; Τηλεοπτικό κόμμα; Προσωπικά, από δω και πέρα στο νέο κόμμα θα κάνω αυστηρή τηλεκριτική.

Το κόμμα θα λέγεται «Ποτάμι», ύμνος είναι το «Παπάκι πάει στην Ποταμιά» και σύνθημα το παλιότερο «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω». Εμβλημα είναι το σακίδιο που κουβαλάει ο Θεοδωράκης. Το πρώτο μέρος που θα επισκεφθεί είναι η Ζάτουνα.

Την πάτησαν οι Αγγλοι με τον Ολυμπιακό. Τώρα ζητάνε να τους δώσουμε το δεύτερο παιχνίδι και να μας επιστρέψουν τα Ελγίνεια.

Αυτή τη στιγμή γίνεται σύσκεψη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για να αποφασίσουν τι είναι προτιμότερο. Να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο με την πρόκριση επί της Γιουνάιτεντ ή με τα Ελγίνεια;

Αν γίνει κιόλας τελικά ο επαναληπτικός. Γιατί η Μάντσεστερ ζήτησε σήμερα το πρωί με επείγον έγγραφο στην UEFA να γίνει ντόπινγκ κοντρόλ, αν προχθές ήμασταν ψεκασμένοι.

Πρωτοφανείς πάντως οι πανηγυρισμοί σε όλο τον κόσμο. Φωταγωγήθηκαν όλη η Βουλγαρία και η Βόρειος Κορέα, γιατί έχουμε γίνει από καιρό Βουλγαρία και Βόρειος Κορέα.

Η Μέρκελ ήταν η πρώτη που έστειλε συγχαρητήριο μέιλ στον Σαμαρά και του ζήτησε δανεικούς 8 παίκτες για την Μπάγερν.

Είναι τόσο πολύ το πετρέλαιο που θα βγάλουμε που έχει δημιουργηθεί ένα ιδιότυπο πρόβλημα. Δεν φτάνει η παραγωγή βαρελιών σε όλη την υφήλιο για να χωρέσει.

Ο Σαμαράς, όταν έκανε χθες τις ανακοινώσεις, κρατούσε ένα μικρό αντιστρές βαρελάκι, που του είχε κάνει δώρο ο υπουργός Μανιάτης. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το πετρέλαιο που θα βγάλουμε τελικά θα χωράει σε αυτό το μικροσκοπικό βαρελάκι.

Του Λάκη Μπέλλου από efsyn