Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Μπλόκα των αγροτών από αύριο

Μετά το συλλαλητήριο του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες κατεβάζουν τα τρακτέρ σε πλατείες αλλά και στην εθνική οδό, διαμαρτυρόμενοι τόσο για τα νέα φορολογικά μέτρα, όσο και για την πολιτική της κυβέρνησης -υψηλό κόστος παραγωγής, δάνεια- που «δεν επιφυλάσσει κανέναν μέλλον για την αγροτιά».

 Οι αγρότες στήνουν μπλόκα σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών και σε κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας, ενώ σε άλλες περιοχές, όπως στη Δράμα, κατεβάζουν τα τρακτέρ...
στις πλατείες των χωριών.

Το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών, που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, θα στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, ενώ στον Έβρο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα την Τρίτη.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από τη Δευτέρα και οι αγρότες της Ημαθίας, μεταβαίνοντας με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας. Η μορφή των κινητοποιήσεών τους, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Κώστα Λιολιόπουλο, θα αποφασιστεί την ίδια ημέρα το πρωί.

Στην Αχαΐα οι αγρότες θα προχωρήσουν στις 10 το πρωί σε συγκέντρωση με τα αγροτικά τους οχήματα στην Πατρών-Πύργου στη διασταύρωση της Κάτω Αχαγιάς, στην Πατρών-Τριπόλεως στο ύψος του Κουρλαμπά και στο Αίγιο στη Γέφυρα του Μεγανίτη.  Μπλόκο θα στηθεί και στην Ηλεία έξω από την Αμαλιάδα.

Οι αγρότες της Κρήτης θα προχωρήσουν από την Τρίτη σε κινητοποιήσεις στα Μεγάλα Χωράφια. Οι αγρότες τόνισαν ότι ο δρόμος θα κλείνει για λίγα λεπτά κάθε μέρα, ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος που κινείται στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Από enet