Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ξεκίνησε η προετοιμασία για το νέο πρωτάθλημα τρομοκρατικών ομάδων

Πιτσιρίκο καλημέρα. Διάβασα χθες το ένα από τα μεγαλειώδη άρθρα για την απόδραση Ξηρού, αλλά και για τα σχήματα με το οποία σκέφτεται να κατέβει σε διάφορα μαγαζιά για να τραγουδήσει αυτή τη σεζόν. Παραθέτω μια αναδημοσίευση του άρθρου όπως του αξίζει. Με εντυπωσιάζει η φτήνια της αντιμετώπισης της ανθρώπινης ζωής στο όνομα της αξίας της ανθρώπινης ζωής. Πάντα. Με κάνει να σκέφτομαι ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι (ένα ακόμα) μηδενικό (πίσω από αριθμούς και μηδενικά τραπεζικών λογαριασμών) που το μετράνε μόνο νούμερα.

Αμπέμπε Λόρενς Μπικίλα-Φάντεμπεργκ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Μεταγραφικός πυρετός και νέες προσδοκίες

Μήλον της έριδος φαίνεται να είναι ο free agent Χριστόδουλος Ξηρός στη μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου, λίγο πριν ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος «τρομοκρατικών ομάδων και αστάθειας πολιτεύματος».

Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις, Νέοι Πυρήνες της Φωτιάς (ύστερα από την υπαγωγή της προηγούμενης ομάδας στο άρθρο 99 των Δένδια, Χρυσοχοϊδη) και η καινούρια ομάδα του Ν. Μαζιώτη – την οποία το «ιερό τέρας» της τρομο-λίγκας δεν έχει αποφασίσει ακόμα πως θα την ονομάσει ύστερα από...
την αποτυχία της προηγούμενης, η οποία άφησε όμως το στίγμα της στο hall of fame της τρομοκρατίας – δίνουν μάχη με το χρόνο για την απόκτηση του παίκτη-αποκάλυψη των αρχών του 2000, ο οποίος με την τελευταία του απόδραση δείχνει πως έχει 2-3 καλές σεζόν ακόμα να δώσει ύστερα από απουσία οκτώ και πλέον χρόνων.

Τα περιθώρια πιέζουν καθώς σύντομα κλείνουν τα ρόστερ των τρομοκρατών που θα συμμετάσχουν στη διευρυμένη ευρωλίγκα μετανάστευσης-τρομοκρατίας-εγκληματικότητας.

Σε αυτό το πρωτάθλημα περισσότερες ελπίδες από τη μεριά των ελληνικών ομάδων φαίνεται να έχουν οι Νέοι Πυρήνες της Φωτιάς, που κατάφεραν να κρατήσουν πολύτιμες επαφές με ομάδες από το εξωτερικό (κυρίως Ιταλία και Ισπανία στην Ευρώπη, αλλά και με μεγάλα φυτώρια ταλέντων στη Λ. Αμερική – κυρίως Χιλή και Βολιβία) παρά τον υποβιβασμό τους την τελευταία διετία και την φυγή πολλών παικτών τους με ελεύθερα συμβόλαια σε ομάδες του Κορυδαλλού.

Το σχέδιο Φοίνικας, εξάλλου (το οποίο δεν έχει παρουσιαστεί επισήμως ακόμα από τη ΓΑΔΑ αλλά πηγές λένε πως έλκει την καταγωγή του από τον ΙΔΕΑ και τα δοκιμασμένα συστήματα pick-and-roll σαμποτάζ στον Έβρο στα ’60s), μοιάζει να αποτελεί έναν ιδανικό σχεδιασμό πενταετίας που θα κάνει τη Νέα Chipita-ΣΠΦ πρωταγωνιστή σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το κόλπο-γκρόσο, βέβαια, φαίνεται να έγινε με τις τελευταίες επαφές ατζέντηδων των παλιών ΣΠΦ με τον Χ. Ξηρό στις φυλακές Κορυδαλλού, γεγονός το οποίο έγινε πιο εύκολο από το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας συλληφθείς από τις ΜΛΕΔ αλλά κι απ’ το γεγονός ότι Μαζιώτης-Ρούπα έλειπαν σε προετοιμασία της ομάδας τους στο σπίτι του Γερμανού πρόξενου της Siemens-Λίγκα στο Χαλάνδρι το τελευταίο δίμηνο.

Η κίνηση-ΜΑΤ μάλλον έγινε στην τελευταία επίσκεψη του Ξηρού στο δωμάτιο του Μιχαλάκη (των ΣΠΦ) την πρωτοχρονιά, όπου – οι πληροφορίες λένε – κλείστηκαν τα συμβόλαια για ένα μπαράζ αγωνιστικών επιθετικών ενεργειών σε Αθήνα και Προάστια με οψιόν ανανέωσης για τον Σεπτέμβρη όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία της αστάθειας στο ελληνικό πρωτάθλημα για να ξεκινήσει η προσπάθεια στην Ευρώπη.

Η ανεπάρκεια σε διεθνές επίπεδο

Βέβαια, εκεί, τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα με το επίπεδο να βρίσκεται αρκετά υψηλά (ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα) καθώς τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί σημαντική ενίσχυση των βορειο-ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων με τρομοκράτες από λίγκες της Αλ-Κάιντα της Β. Αφρικής και της Μ. Ανατολής.

Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί η απουσία προσωπικοτήτων, όπως ο Κανελλάκης του Ιωνικού των ’90s, στην Ομοσπονδία Τρομοκρατών-Εγκληματιών-Εξτρεμιστών. Προσωπικοτήτων που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη ενός θεσμικού πλαισίου για την αξιοποίηση ταλέντων από Μπαγκλαντές, Συρία, Λιβύη για τα οποία διάφοροι αριστεροί παράγοντες (Κούλογλου κλπ) εδώ και χρόνια επισημαίνουν ότι αξιοποιούνται μόνο σε φτηνή και μαύρη εργασία, σε φανάρια αλλά και για προπονήσεις ακροδεξιών ομάδων των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων με χορηγίες εφοπλιστικών κεφαλαίων και της ΕΛ.ΑΣ.

Είναι χαρακτηριστικές οι σε ανύποπτο χρόνο δηλώσεις του Δ. Σαββόπουλου για την αξιοποίηση (σε προπονητικά κέντρα όπως η Μακρόνησος και η Γυάρος) των δυνατοτήτων που ανοίγει η παρέμβαση του ελληνικού στρατού σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Β. Αφρική και Υεμένη.

Δυστυχώς, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα. Μετά το έπος της δεκαετίας του ’80, όπου οι ελληνικές ομάδες (17Ν, ΕΛΑ κλπ) πρωταγωνίστησαν σε παγκόσμιο επίπεδο, τα τελευταία 15-20 χρόνια είμαστε μάρτυρες μιας βαθιάς ύφεσης του σπορ στην Ελλάδα, όπου κανείς δεν έχει προσαρμοστεί στις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων χρόνων.

Λίγο το Χέηζελ-Μπακογιάννης, λίγο η διάλυση των αριστερών αντανακλαστικών του φίλαθλου κοινού που αποχώρησε από τις εξέδρες, τώρα πια η ελληνική τρομοκρατία, γυμνή από αυθεντικά ταλέντα (ξέρει ο Ρωμανός να πιλοτάρει Airbus;), παρακολουθεί τον «κατήφορο της κατσαρόλας» στα άδεια καθίσματα της ταξικής πάλης στην Ελλάδα.

Οσμή Σκανδάλου;

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχονται και οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών να αναδείξουν τις βαθιές παθογένειες του αθλήματος.

Οι καταγγελίες της επιτροπής ανταγωνισμού (ΕΥΠ), με την κωδική ονομασία «διαρροές της αντιτρομοκρατικής», για τον τρόπο με τον οποίο οι φύλακες του Κορυδαλλού διαχειρίστηκαν τις μεταγραφικές επαφές του Χ. Ξηρού στα κελιά της πτέρυγας των ΣΠΦ τάραξαν τα νερά της επαγγελματικής επιτροπής Κορυδαλλού-Μαλανδρίνου.

Η απάντηση της ΕΠΣ Κορυδαλλού (πρώην ένωση Αραβαντινού) ήταν σκληρή κάνοντας λόγο για ύποπτη παρέμβαση της Αντιτρομοκρατικής στα εσωτερικά της ομοσπονδίας, αφού οι αιτιάσεις της για παράνομη μετακίνηση του Ξηρού είναι εξόφθαλμα αβάσιμες.

Ο Ξηρός είναι εδώ και αρκετά χρόνια χωρίς συμβόλαιο: η 17Ν -τελευταία του ομάδα- βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης (μέχρι 7ης γενιάς συγγενών, γνωστών, φίλων και περαστικών) και δεν έχει συμμετάσχει σε κανένα πρωτάθλημα τα τελευταία 12 χρόνια.

Ακόμα περισσότερο, τα άρθρα αριστερών δημοσιογράφων (στο tvxs και αλλού) αφήνουν να εννοηθεί πως οι διορισμένοι από την κυβέρνηση εκπρόσωποι της επιτροπής ανταγωνισμού-ΕΥΠ ενεργούν με σκοπό να αβαντάρουν τις ΜΛΕΔ, αγαπημένη ομάδα του Σαμαρά και των συμβούλων του (Λαζαρίδη, Κρανιδιώτη), να διαλύσουν το πρωτάθλημα, σε συνεργασία με Πρετεντέρη-Τρέμη και ΠΑΣΟΚ-Χρυσή Αυγή και τελικά να δημιουργήσουν ένα καινούριο πρωτάθλημα ακροδεξιών μπράβων από τις χαμηλότερες κατηγορίες της ένοπλης πάλης.

Η αλήθεια είναι πως πολλά κονδύλια της Ε.Ε. μένουν αναξιοποίητα για ένα άθλημα στο οποίο το κράτος δεν έχει κατορθώσει να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον επιχειρηματικής δραστηριότητας για επιχειρηματίες της εμβέλειας Μαρινάκη, Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη, Μελισσανίδη κλπ.

Λέγεται μάλιστα ότι σχεδιάζουν τη δημιουργία νέων ομάδων με εξελίξιμους παίκτες που εμφανίστηκαν σε δοκιμαστικά φιλικά ένοπλων συμμοριών μπράβων, ρουφιάνων και πορτιέρηδων τους τελευταίους μήνες (από το σπίτι του Γκιόλια, ως τα Εξάρχεια, τη Ν. Ιωνία και αλλού).

Ένα τέτοιο πρωτάθλημα, πάντως, θα ήταν ιδανικό για τους παραπάνω επιχειρηματίες, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Μια ενδιαφέρουσα χρονιά

Ως προς τις παραπάνω εξελίξεις, ο Φ. Κουνέλης, γνώστης των εξελίξεων στα παρασκήνια των πρωταθλημάτων των τελευταίων χρόνων, φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε κύκλους του στενού περιβάλλοντός του: «αυτοί είναι τόσο μαλάκες που θα τα κάνουν σκατά για κάτι ψιλά από το eurogroup. Δεν μας αφήνουν λίγο στην ησυχία μας. Θα πρέπει να καταλήξουμε να φεύγουμε με πλαστά διαβατήρια».

Δυστυχώς, ό,τι κι αν κάνει ο κ. Τσίπρας, δε φαίνεται να είναι ικανός να στρέψει το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας σε άλλα ευγενή αθλήματα (φιλανθρωπίες, μαθήματα κοινωνικής οικονομίας) τα οποία έχουν σημαδευτεί από την παρουσία κολοσσών όπως οι κυρίες Βαρδινογιάννη. Λάτση κλπ

Σε κάθε περίπτωση, η νέα σεζόν θα είναι απρόβλεπτη. Ακόμα και η δημιουργία μιας νέας ομάδας «Harlem Globetrotters CSI Athens», που σχεδιάζει πυρετωδώς ο κ. Δένδιας για να ανανεώσει το ενδιαφέρον του κοινού με μια σειρά φιλικών αγώνων, μαζί με στελέχη των ΔΙΑΣ, των ΜΑΤ και της αντιτρομοκρατικής, δε φαίνεται να συγκινεί τον μέσο και μικρο(αστό) τηλεθεατή, ενώ δείχνει να εξαγριώνει ακόμα περισσότερο τη μάζα των ενεργών φιλάθλων που δεν ανήκουν σε κάποιο επίσημο club.

Μάλλον το ΠΡΟ-ΠΟ δεν έχει εκτιμήσει σωστά την κούραση της κοινής γνώμης από το συνδυασμό αποστολής γραμμάτων με σφαίρες σε πολιτικά πτώματα και ταυτόχρονης εισβολής των ΕΚΑΜ σε στέκια όπου διδάσκονται μαθήματα ισπανικών και φιλοσοφίας.

Κυρίως αυτό που φοβίζει κυβερνητικούς και παρα-κυβερνητικούς κύκλους είναι το σύνθημα «θα μπούμε μέσα» που αρχίζει και εμφανίζεται ξανά, μετά από χρόνια, στα πίσω καθίσματα του ελληνικού (αντι)τρομοκρατικού πρωταθλήματος…

(Αγαπητέ φίλε, σας ευχαριστώ.)

Pitsirikos, μοντάζ Γρέκι