Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Για ποιους λόγους παραιτήθηκε από βουλευτής στην πραγματικότητα ο Π. Σιούφας. Συναντήθηκε και με τον Σαμαρά. "Δεν μπορώ να χειροκροτώ άλλο τον Βενιζέλο..."

Από τον Γιάννη Δαίδαλο
Press-gr μέσω Σίβυλλα
  
Λόγους υγείας (πραγματικούς) επικαλέστηκε ο βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ Παύλος Σιούφας για να παραιτηθεί. Όσο πραγματικοί κι αν ήταν οι λόγοι αυτοί όμως υπήρχαν κι άλλες αιτίες για την παραίτησή του, όπως προκύπτει από ασφαλείς πληροφορίες του Press-gr.

Ήταν κατ' αρχάς αντίθετος με τον φόρο ακινήτων και τις προωθούμενες ρυθμίσεις για τους πλειστηριασμούς, θέμα που γνωρίζει λόγω της ενασχόλησης του ως δικηγόρος. Και δεν επρόκειτο να τα ψηφίσει.

Είχε γενικότερα σοβαρές ενστάσεις με την πολιτική του οικονομικού επιτελείου και ιδιαίτερα των κ. Στουρνάρα και Καραβίτη. Έλεγε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι άλλους ψήφισε ο λαός και...
άλλοι νομοθετούν...

Ο Π. Σιούφας κατά τις ίδιες πληροφορίες είχε συναντηθεί πριν από μερικές εβδομάδες και με τον Αντ. Σαμαρά εκφράζοντας τις διαφωνίες του. Του είπε όμως ότι δεν θα του δημιουργήσει πρόβλημα-και γι αυτό, βλέποντας ότι το Μαξίμου δεν έκανε τίποτα, υπέβαλε τελικά την παραίτηση επικαλούμενος λόγους υγείας. "Δεν μπορώ να συνεχίσω να χειροκροτώ τον Βενιζέλο..." φέρεται να είναι μία από τις φράσεις που χρησιμοποίησε.

Λέγεται επίσης ότι ο κ. Σιούφας -που δεν διατηρεί καλές σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Δημ. Σιούφα και την οικογένειά του- είχε προτείνει να απαγορευθεί σε δικηγορικές εταιρείες να είναι και εισπρακτικές.

Σε τοπικό επίπεδο, επηρέασε την απόφαση του το γεγονός ότι αντικαταστάθηκε ο βραβευμένος διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας από άλλον που προτάθηκε από το ΠΑΣΟΚ...