Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Διακόπτονται από την Παρασκευή οι συμβάσεις των ιατρών - υπαλλήλων του ΕΟΠΠΥ με τον Οργανισμό

•Tελεσίγραφο Μπέζα στους συμβασιούχους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ
Διακόπτονται από την Παρασκευή οι συμβάσεις των ιατρών - υπαλλήλων του ΕΟΠΠΥ με τον Οργανισμό, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας.
Τ
έλος οι συμβάσεις των ιατρών – υπαλλήλων του ΕΟΠΠΥ με τον Οργανισμό. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς – υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ που το πρωί απεργούν στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, δεν μπορεί να συνεχιστεί. «Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ» δήλωσε.

Ο κ. Μπέζας ανέφερε ακόμη ότι: «Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα προχωρήσει. Έχουμε κάνει εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ και η βούλησή μας είναι αυτός ο διάλογος...
να είναι διαρκής. Και θέλουμε αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής, διότι πάνω από όλα είναι οι πολίτες και το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους πρόσβασης στο φάρμακο και τις υπηρεσίες Υγείας. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τους πολίτες αυτό το δικαίωμα».

Ποιους αφορά 

Η δήλωση του κ. Μπέζα αφορά σε ιατρούς οι οποίοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και παράλληλα διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και είναι συμβεβλημένοι για αυτά τα ιδιωτικά ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ. Η διακοπή – ως εκ τούτου – αφορά την σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά ιατρεία τους.

Η συγκεκριμένη κατηγορία ιατρών είναι ήδη σε απεργία εδώ και δέκα ημέρες και εξήγγειλαν σήμερα παράταση της απεργίας για ακόμη δύο εβδομάδες. Ο αριθμός των ιατρών αυτών ανέρχεται σε 1000.

Από efsyn