Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Στην εποχή του Πάγκαλου - Παγκάλειες ρήσεις

Αντε να μπεις στο μυαλό του Πάγκαλου. Ο τύπος εξακολουθεί και σήμερα να επιμένει στις δηλώσεις του και μάλιστα γινόμενος πιο συγκεκριμένος. «Η ΕΥΠ παρακολουθούσε δύο παλαιάς τεχνολογίας σταθερά τηλέφωνα και κατάφερε προς τιμήν της να παρακολουθεί τους αμερικανούς πρέσβεις σε Αθήνα και Άγκυρα», μας είπε αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα, μετά τον θόρυβο που ξεσήκωσαν οι αρχικές δηλώσεις του  ότι τού ζήτησαν από το ΠΑΣΟΚ να πει πώς επρόκειτο για μια χιουμοριστική δήλωση. Εκείνος απάντησε πως «δεν μπορεί να γελοιοποιηθεί και...
πως όσα δήλωσε «τα ξέρουν πάρα πολλοί».

Θα ήταν πλεονασμός να επανέλθουμε σ' αυτές τις δηλώσεις που ήδη τις έχουμε σχολιάσει. Καλό όμως είναι να θυμηθούμε τι έχει πει στο παρελθόν και μας το θυμίζει σήμερα ένα δημοσίευμα από το "Ποντίκι".

Πριν όμως από τη μικρή αποθησαύριση των «παγκάλειων ρητών», ας θυμίσουμε ότι «γίγαντα με μυαλό μικρού παιδιού» είχε χαρακτηρίσει σε δηλώσεις του ως υφυπουργός Εξωτερικών τη Γερμανία το 1993» ζητώντας πάραυτα συγγνώμη, για να σώσει την καρέκλα του, από την οποία ήταν έτοιμος να τον πετάξει ο Ανδρέας Παπανδρέου προκειμένου να εκτονώσει τις αντιδράσεις του Κολ...

♦ «Μαζί τα φάγαμε, αφού σας διορίζαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί σε μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος».

♦ «Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένεια του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί» (για δημοσίους υπαλλήλους).

♦ «Τανκς και χάος χωρίς το Μεσοπρόθεσμο. Ο στρατός θα πρέπει να προστατεύσει με τανκς τις τράπεζες επειδή δεν θα επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις, θα ξεσπάσουν ταραχές σε όλη τη χώρα, τα καταστήματα θα αδειάσουν και μερικοί άνθρωποι θα πηδήξουν από τα παράθυρα» (αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο).

♦ «Λειτουργούμε σε άλλο επίπεδο. Είμαστε κυβέρνηση που παίζει ΝΒΑ. Εγώ δεν λέω ότι δεν υπάρχει συντονισμός, ούτε ότι υπάρχει, θα κριθούμε στο εξάμηνο» (για κυβέρνηση ΓΑΠ, Ιανουάριος 2010).

♦ «Οταν οι Τούρκοι εργάζονταν, εμείς τεμπελιάζαμε» (συνέντευξη στη «Χουριέτ»).

♦ «Αποτυχημένοι οι Σημίτης, Παπανδρέου και ο Βενιζέλος».

♦       «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα είναι πράσινος ή πορτοκαλί;».

♦ «Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί τρομοκρατία σε όλο το βάθος της κοινωνίας. Είναι τρομοκρατική οργάνωση».

♦ «Να φύγουν από την ΕΡΤ οι αργόμισθοι χαμαιλέοντες» (για ΕΡΤ).

♦ «Δουλεύουν ελάχιστα και αρνούνται την αξιολόγηση οι εκπαιδευτικοί» (για ΟΛΜΕ).

♦ «Φασίστες Χρυσής Αυγής, τρελιάρες ΣΥΡΙΖΑ και ψεκασμένοι Κομμένου».

♦ «Στη Βουλή έχουν μαζευτεί πολλοί αλήτες, και συνάδελφοι σας» (απευθυνόμενος στα ΜΜΕ).

♦ «Ας ονομάσουν τη FYROM "Μέγας Αλέξανδρος"...» (συνέντευξη στην εφημερίδα των Σκοπίων «Ουτρίνσκι Βέσνικ»).

♦ «Κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν...» (ομιλία στην Οξφόρδη).

♦ «Η Ελλάδα δεν εφάρμοζε τις σωστές αρχές, όπως η Κοκκινοσκουφίτσα δεν έπρεπε να κόψει δρόμο μέσα από το δάσος».

♦ «Η ΕΡΤ κομμούνιζε από το πρωί μέχρι το βράδυ μέχρι αηδίας. Δεν βλέπατε ότι η ΕΡΤ που διαλύθηκε ήταν προπαγανδιστικό όργανο, αυταρχικό και ολοκληρωτικό, ενός κόμματος που είχε το 5-10-20% του ελληνικού λαού;» (για ΕΡΤ).

♦ «Κάφρος είναι ο άνθρωπος και αγράμματος» (για τον Αλέξη Τσίπρα).

♦ «Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ είναι κομμουνιστές» και ο Φώτης Κουβέλης απεδείχθη άχρηστος για να παραμείνει η κυβέρνηση στην εξουσία.

♦ «Δεν υπάρχει αυτό που με ρωτάτε. Μπορεί κανείς σοβαρός άνθρωπος να φανταστεί κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και με στήριξη του κ Κομμένου; Εν πάση περιπτώσει, όμως, αν το δούμε και αυτό, δεν ξέρω τι άποψη έχετε για την αυτοκτονία, αλλά θα σας πρότεινα να το κάνουμε όλοι μαζί παρέα».

♦ «Προϋπόθεση της επιτυχίας του κυβερνητικού προγράμματος είναι να πάψει να υφίσταται το φαυλοκρατικό και πελατειακό κράτος, να απολυθούν μερικές δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, να κλείσουν άχρηστοι οργανισμοί και να απελευθερωθούν τα κλειστά επαγγέλματα».

♦ «Είναι ένα μείγμα από φασίστες, κομμουνιστές και μαλάκες» (για τους αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος).

♦ Στην ερώτηση του πρέσβη «Και να πάει πού ο Οτσαλάν;», ο κ. Παπαϊωάννου (συνεργάτης του Πάγκαλου) απαντά ως εξής: «Ο Μεγάλος Τραγουδιστής (σ.σ.: κωδική ονομασία Πάγκαλου) έχει εκνευριστεί. Κάναμε μία εξυπηρέτηση. Μη μας τη βγάζουν από τη μύτη. Να πάει σαφάρι. Να πάει όπου θέλει. Μακριά από εθνικά χρώματα».

♦ «Ρε αρχηγέ, δεν λες ότι την πήρε τη σημαία ο αέρας, το κύμα να τελειώνουμε;», σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει (και γιατί να μην τον πιστέψουμε) ότι του είπε ο Πάγκαλος, ο αρχηγός ΤΈΕΘΑ Λυμπέρης κατά την κρίση των Ιμίων.