Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Στην κοινοπραξία του Δημήτρη Μελισσανίδη και επίσημα ο ΟΠΑΠ

 Δεκτή έγινε από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων η προσφορά της Emma Delta για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή πώληση του ΟΠΑΠ, η οποία...
θα φέρει πολλαπλά οφέλη για το δημόσιο.

«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας. Τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο είναι πολλαπλά, αφού αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική Οικονομία και ταυτόχρονα εξασφαλίζονται για πρώτη φορά, πέραν του τιμήματος και έσοδα από φόρους 30% επί των μικτών κερδών που θα μπαίνουν κάθε χρόνο στο δημόσιο ταμείο. Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση με αποφασιστικότητα, προκειμένου, να επισπευστεί η έξοδος της χώρας από την κρίση με τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους και επωφελέστερους όρους για την εθνική μας οικονομία» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το ΤΑΙΠΕΔ κατά τη σημερινή συνεδρίασή του αποδέχτηκε τη βελτιωμένη πρόταση ύψους 652 εκατ. ευρώ που κατέθεσε η ελληνοτσεχική κοινοπραξία. Αρχικά η κοινοπραξία είχε προσφέρει το ποσό των 610 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια αύξησε την προσφορά της στα 622 εκατ. ευρώ ωστόσο μετά τη βελτίωση του τιμήματος που ζήτησε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων το οριστικό τίμημα φαίνεται να κλείνει στα 652 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στο επενδυτικό σχήμα Emma Delta, το οποίο βρίσκεται υπό τη διαχείριση της Emma Delta Management LtD, κύριοι μέτοχοι είναι οι Jiri Smejc (66,7%) και ο όμιλος Μελισσανίδη (33,3%) ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως στο σχήμα συμμετέχει και η ιταλική Lottomatica.

Από newpost