Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Συγγενικό πρόσωπο πρώην υπουργού εντοπίστηκε στη νέα λίστα Lagarde

Σε πολιτικό πρόσωπο, πρώην βουλευτή και πρώην υπουργό σημαντικότατου υπουργείου που διατηρούσε σημαντικά ποσά στην τράπεζα HSBC παραπέμπει η πρωτότυπη λίστα Lagarde σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες που έρχονται στο φως.

Αυτό αποκαλύπτουν τα τρία αρχεία που είχαν απαλειφθεί από την πρώτη λίστα που είχε φτάσει πριν από δυο χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών και τα οποία εντοπίστηκαν στην...
πρωτότυπη λίστα που έφτασε πριν μια εβδομάδα στη χώρα μας.

Σε αυτά τα τρία αρχεία περιέχονται τρία ονόματα τα οποία δεν είχαν εμφανιστεί μέχρι σήμερα καθώς  και ένα ακόμη το οποίο προέκυψε μετά από διασταύρωση που έκαναν οι ελληνικές αρχές μέσω του taxis. Το πρόσωπο αυτό, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, είναι συγγενικό πρόσωπο πρώην υπουργού ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν είναι εν ενεργεία και δεν έχει διατελέσει πρωθυπουργός ή αρχηγός κόμματος.

Η ίδια πηγή επιβεβαιώνει ότι η όποια αλλοίωση έγινε εντός της ελληνικής επικράτειας –προφανώς από ελληνικά χέρια– αφού υπήρξε ρητή διαβεβαίωση από τις γαλλικές αρχές ότι το δεύτερο αρχείο που εστάλη πρόσφατα είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που είχε σταλεί πριν από δυο χρόνια. Μάλιστα κατά την παραλαβή της λίστας υπάλληλος του γαλλικού υπουργείου οικονομικών τοποθέτησε το δίσκο σε laptop και έδειξε τα αρχεία στην ελληνική αντιπροσωπεία που είχε μεταβεί εκεί για να την παραλάβει.

Τα τέσσερα αυτά πρόσωπα τα οποία συνδέονται μεταξύ τους αναφέρονται σε δυο λογαριασμούς ο πρώτος εκ των οποίων παρουσιάζει κατάθεση 1.022.000 δολαρίων. Ο δεύτερος είναι «κλειστός» και δεν μπορεί να εξακριβωθεί το ποσό που περιέχει.

Η ίδια πηγή επιμένει μάλιστα πως το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Του Παναγιώτη Στάθη από capital.gr

Εμπλοκή Παπακωνσταντίνου στη νέα λίστα Λαγκάρντ
ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 
Τέλος στο πολιτικό και δικαστικό «θρίλερ», που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, αναμένεται να δώσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης για τις αλλαγές που έχουν εντοπισθεί μεταξύ των καταλόγων, εκείνου που έφτασε από το Παρίσι και εκείνου που έχει παραδοθεί νωρίτερα στις αρμόδιες αρχές. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου φέρεται πως έχει εμπλοκή στη νέα λίστα Λαγκάρντ, η οποία σε λίγη ώρα θα βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη προτού σταλεί στον πρόεδρο της Βουλής.

Ο κ. Μεϊμαράκης βρίσκεται στη Βουλή και αναμένει τον φάκελο.

Αναλυτικότερα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ υπάρχουν τέσσερις επιπλέον φάκελοι με τέσσερα νέα ονόματα, τα οποία βρίσκονται στα χέρια του Ιωάννη Τέντε και θα ανακοινωθούν έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει ζητήσει να γίνουν άμεσα οι επίσημες ανακοινώσεις.

Τα τέσσερα αυτά ονόματα συνδεόνται με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, εκ των οποίων ο ένας περιέχει 1.222.000 δολάρια. Ο δεύτερος είναι κλειστός και δεν αναφέρεται ποσό.

Οι λογαριασμοί αυτοί συνδέονται με τη σύζυγο συγγενικού ποσώπου, που παραπέμπει σε πολιτικό. Το πολιτικό αυτό πρόσωπο είναι πρώην υπουργός σε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το όνομά του παραπέμπει σε πρόσωπο, που έχει αποβιώσει, αλλά ο ίδιος βρίσκεται εν ζωή.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, στο διαβιβαστικό έγγραφό τους δεν περιλαμβάνουν κανένα πόρισμα από τη σύγκριση, που έγινε στις λίστες, ενώ εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν τα επίσημα στοιχεία.

Ν.Π
Από newpost 

Διαρροή ονομάτων που συνδέονται με Παπακωνσταντίνου 
Δικαστικές αρχές για τη νέα λίστα Λαγκάρντ
Μία διαφοροποίηση, που αφορά τρία νέα ονόματα, και ένα ακόμα, που προκύπτει από τη διασταύρωση των στοιχείων του Taxis, υπάρχει στην νέα πρωτότυπη «λίστα Λαγκάρντ», σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.-

Τα τέσσερα αυτά ονόματα συνδέονται με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, εκ των οποίων ο ένας περιέχει 1.222.000 δολάρια. Ο δεύτερος είναι κλειστός και δεν αναφέρεται ποσό.

Οι λογαριασμοί αυτοί συνδέονται με τη σύζυγο συγγενικού προσώπου, που παραπέμπει σε πολιτικό. Το πολιτικό αυτό πρόσωπο δεν είναι εν ενεργεία, δεν είναι πρώην πρωθυπουργός, δεν είναι αρχηγός κόμματος, δεν είναι πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά είναι τέως βουλευτής, ο οποίος διετέλεσε και υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές και πολιτικές πηγές, πρόκειται για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Όπως ελέχθη χαρακτηριστικά από εισαγγελικούς κύκλους «κάποιος έβαλε χέρι στην πρώτη λίστα, που στάλθηκε από τη Γαλλία». Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι δεν υπάρχει άλλη διαφοροποίηση στη δεύτερη λίστα, που παρελήφθη εσχάτως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, στο διαβιβαστικό έγγραφό τους δεν περιλαμβάνουν κανένα πόρισμα από τη σύγκριση, που έγινε στις λίστες.

Σήμερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, αναμένεται να διαβιβάσει το έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα το διαβιβάσει στον πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκο.

Από το Πρώτο Θέμα