Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Δοσολογική κυβέρνηση

Θα αλλάξει το φορολογικό. Θα γίνει και επίσημα φοροπαραλογικό.
Θα μου πεις το προηγούμενο ήταν λογικό; Είναι απλό. Το προηγούμενο ήταν φορομπενικό. Με ότι σημαίνει αυτό.

Το οποίο φορομπενικό ήταν σαφώς χειρότερο από το φοροπαραλογοσκουφικό.

Δεν ήταν, λένε, και καμιά μεγάλη απώλεια η παραίτηση του Νικολόπουλου. Ας δούμε λιγάκι το πλαίσιο για να καταλάβουμε...
τι ακριβώς μας λένε από την τρικυβέρνηση.

Η χώρα πάει κατά διαόλου και οι σωτήρες μας έφτιαξαν μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Έτσι ο πιο άξιος Έλληνας επιλέχθηκε από μια σχετική πλειοψηφία για να γίνει πρωθυπουργός της χώρας.

Μην γελάς, αν ο Σαμαράς δεν είναι ο πιο άξιος Έλληνας ας κοιταχθούν στον καθρέφτη αυτοί που τον ψήφισαν. Υποτίθεται ότι σε ένα τέτοιο αξίωμα δεν επιλέγεις τον όποιο τυχαίο απατεώνα, λαϊκιστή, συνειδητό ψεύτη και έτοιμο να ξεπουλήσει την χώρα του…

Ο πιο άξιος λοιπόν επέλεξε ότι καλύτερο διαθέτει η πολιτική ζωή της χώρας για να κάνει μια κυβέρνηση που έχει αναλάβει το τεράστιο έργο της σωτηρίας.

Άρα και ο Νικολόπουλος (μη γελάς) είναι ένας από τους αξιότερους. Οπότε η παραίτηση ενός πανάξιου και υπερπολύτιμου υπουργού σαφώς και είναι τεράστιο πλήγμα.
Αν δεν είναι πλήγμα τότε σημαίνει ότι είναι ένας ανάξιος και άχρηστος ο οποίος επιλέχθηκε από έναν πρωθυπουργό έρμαιο των μικροκομματικών επιλογών. Και αν υποκύπτει σε μικροκομματικά συμφέροντα που είναι μικρά… φαντάσου πόσο θα υποκύψει στα μεγάλα συμφέροντα. Εντός και εκτός της Ελλάδας.

Οπότε ή έχουμε ένα μεγάλο πλήγμα με την αποχώρηση ενός πανάξιου πολιτικού ή έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που αντί θα εθνική σωτηρία θα φέρει εθνική καταστροφή.

Και για να είμαστε δίκαιοι… την συγκεκριμένη κυβέρνηση και τον συγκεκριμένο πρωθυπουργό τον στηρίζουν, άρα έχουν και την ευθύνη, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.
Δανεικές φήμες
Η υφυπουργός υγείας είπε ότι πήγε στην τηλεόραση γιατί δεν είχε τι να κάνει στο υπουργείο. Καλά, νέα είναι, δεν ξέρει.

Και οι υπόλοιποι που παριστάνουν τους υπουργούς δεν έχουν τι να κάνουν στα υπουργεία αλλά δεν το διαλαλούν κιόλας. Απλά περιμένουν τις οδηγίες της τρόικας και ανάλογα δίνουν εντολές για να πράξουν οι άλλοι.
Κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο Γιωργάκης έπεσε ξανά από το ποδήλατο. Όμως υπήρξε διάψευση του γεγονότος. Μάλλον θα έπεσε από το πατίνι.

Ως ειδικός θα μιλήσει ο Γιωργάκης στο Χάρβαλντ για τις επιπτώσεις της κρίσης. Αναμένεται να μαζευτούν οι ηγέτες όλων των κρατών για να τους διδάξει ο μεγάλος διανοητής τον τρόπο που μπορείς με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός να ισοπεδώσεις τα πάντα.

Ο Θωμάς Μαύρος ζητάει 10000 ευρώ από τους επιχειρηματίες για να σωθεί η ΑΕΚ. Η μαύρη κυβέρνηση ζητάει συνεχώς 20000 ευρώ από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους για να σωθούν οι τράπεζες.

Άλλος έχει το όνομα (Μαύρος) και άλλος έχει την χάρη (κυβέρνηση).

Σε δόσεις θα πληρώσουμε τον φόρο μας. Σε δόσεις και το χαράτσι. Σε δόσεις και τις εισφορές. Βάλε και τις δόσεις για τα δάνεια βγάλε τις δόσεις του ανύπαρκτου εισοδήματος και φτιάχνεις μια όμορφη δανεική χώρα.

Όπου μας την έχουν δανείσει οι τροϊκανοί για λίγο διάστημα. Τόσο όσο χρειάζεται για να μας πείσουν ότι είναι καλύτερα να την έχουν για πάντα αυτοί.

Η τροϊκανή κυβέρνηση προσπαθεί να μην κάνει μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια. Φυσικό. Αυτοί που έχουν τα ειδικά μισθολόγια έχουν και την ειδική αποστολή να στηρίζουν το σύστημα.

Όταν οι τιμές του βαρελιού του πετρελαίου ανεβαίνουν η βενζίνη ακριβαίνει από την προηγούμενη μέρα. Όταν οι τιμές του βαρελιού πέφτουν η βενζίνη ακριβαίνει από την προπροηγούμενη μέρα. Με αυτόν τον τρόπο η ελεύθερη αγορά προεξοφλεί την επόμενη αύξηση.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)