Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Στον Κορυδαλλό οδηγείται η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου και η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη. Η κ. Σταμάτη απολογούνταν έως αργά το απόγευμα. Νωρίτερα απορρίφθηκε  η αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλε σήμερα κατά του ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή, που έχει αναλάβει την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, κατηγορώντας τον ότι μεροληπτεί σε βάρος της. Σύμφωνα με την ίδια, πριν δύο μέρες και πριν η ίδια απολογηθεί, εξέδωσε διάταξη δέσμευσης των περιουσιακών της στοιχείων στην οποία διατυπώνει την βεβαιότητά του για την διάπραξη...
των αδικημάτων που της αποδίδονται.


Εν τω μεταξύ νέο φραστικό επειδόσιο κατά της κ. Σταμάτη σημειώθηκε σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Μια πολίτης που την αναγνώρισε, την πλησίασε και της είπε: «ντροπή σου, έπρεπε να είσαι πιο σεμνή».

Η κυρία Σταμάτη αντέδρασε έντονα και ζήτησε από έναν αστυνομικό που βρισκόταν στο κτίριο να πάρει τα στοιχεία της γυναίκας.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον skai.gr, νέα κατηγορία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση απέδωσαν οι δικαστικές αρχές στον Άκη Τσοχατζόπουλο, στον εξάδελφό του Νικόλαο Ζήγρα, μέλη της οικογένειας του και στενούς συνεργάτες του πρώην υπουργού.  

Παράλληλα, με διάταξη του ανακριτή δεσμεύτηκαν προσωρινά ακίνητα της ιδιοκτησίας του Άκη Τσοχατζόπουλου και της συζύγου του.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο Βασίλης Χειρδάρης, δικηγόρος της κυρίας Σταμάτη, η σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου προσέφυγε το βράδυ της Πέμπτης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.H σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου έφτασε σήμερα στον ανακριτή προκειμένου να δώσει τη δική της εκδοχή για το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος της, σχετικά με την εμπλοκή της στην υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες αμοιβές, που φέρεται να δέχθηκε ο άλλοτε ισχυρός πολιτικός για τις προμήθειες δύο όπλων.

Η κ. Σταμάτη καλείται να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της αγοράς του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μέσω δύο εξωχώριων εταιρειών που αποδίδονται στον σύζυγό της, όσο και για χρηματικά ποσά που λάμβανε, πριν παντρευτεί τον Άκη Τσοχατζόπουλο, από τον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, η αγορά του επίμαχου ακινήτου και οι εργασίες ανακαίνισης έγιναν με χρήματα που είναι προϊόν παθητικής δωροδοκίας του πρώην υπουργού.Αξίζει να σημειωθεί πως ελεύθεροι αφέθηκαν η δικηγόρος- εκπρόσωπος της Nobilis και ο αδερφός της Βίκυς Σταμάτη.

Από newpost