Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Διήμερη «στάση πληρωμών» στις εφορίες, με εντολή Καπελέρη

Με εγκύκλιό του την οποία απέστειλε προς όλους τους προϊσταμένους Δ.Ο.Υ της χώρας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών ζητάει όλες οι πληρωμές που είχαν προγραμματιστεί για 28 και 29 Ιουλίου να γίνουν μετά την 1η Αυγούστου.

Η υπ’ αριθμ. 0006289/ 28-07-2011 οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών αφορά δαπάνες, μισθοδοσία και επιστροφές φόρου και παρ' όλο που αναφέρει μια οληγοήμερη "στάση πληρωμών" είναι πρωτοφανής για τα δημόσια οικονομικά της χώρας.

O αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Ι. Βρούτσης, με αφορμή οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών έκανε την ακόλουθη δήλωση:....

«Η οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών, που εστάλη σήμερα προς τις ΔΟΥ όλης της χώρας, σχετικά με την αναστολή όλων των πληρωμών μισθοδοσίας και επιστροφής φόρων, προκαλεί έκπληξη και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια από τις γνωστές λογιστικές αλχημείες που επιχειρεί η κυβέρνηση, θέλοντας να παρουσιάσει διαφορετική εικόνα τόσο στα δημόσια έσοδα, όσο και στις δαπάνες του μηνός Ιουλίου. Η ενέργεια αυτή, δεν έχει προηγούμενο. Αφήνει έκθετο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο καλούμε να δώσει άμεσα εξηγήσεις».