Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Επεισόδια ΜΑΤ - διαδηλωτών στην Πανεπιστημίου

Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση εργαζομένων του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας με τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ να μην λείψουν ούτε σε αυτή την απεργιακή συγκέντρωση. Οι διαδηλωτές αποχωρησαν ειρηνικά, οι «εστίες» των επεισοδίων «έσβησαν», ενώ όλοι οι δρόμοι δόθηκαν κανονικά στην κυκλοφορία.

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στην Πανεπιστημίου μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ το μεσημέρι. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών για να απωθήσουν το ...
συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ αντιεξουσιαστές «απάντησαν» με ρίψη μολότοφ. Αρκετοί διαδηλωτές επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο με τους αστυνομικούς κοντά στην Ομόνοια.

Επεισόδια πραγματοποιήθηκαν και στο Σύνταγμα. Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να απωθήσουν διαδηλωτές που πετούσαν αντικείμενα στους άνδρες των ΜΑΤ έξω από τη Βουλή. 

Εκατοντάδες εργαζόμενοι κατέβηκαν στις συγκεντρώσεις σήμερα. Ωστόσο, η συμμετοχή ήταν μειωμένη σε σχέση με προηγούμενες κινητοπιήσεις. Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ ξεκίνησε από το Πεδίον του Άρεως στις 11 το πρωί και ακολούθησε πορεία στη Βουλή.

Τα συνδικάτα άρχισαν από νωρίς να φωνάζουν συνθήματα, όπως «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ» την «κρίση να πληρώσουν οι έχοντες και φοροκλέφτες», ενώ κάλεσαν τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να απεργήσουν μαζικά.
Από newpost