Τρίτη 31 Μαΐου 2011

«Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ», τραγούδησε ο Μίκης με τους συγκεντρωμένους στα Προπύλαια

Πολύς κόσμος έχει συγκεντρωθεί αυτή την ώρα στα προπύλαια και διαμαρτύρεται ειρηνικά, μαζί με τον Μίκυ Θεοδωράκη και αρκετούς πανεπιστημιακούς. Οι γύρω δρόμοι έχουν κλείσει και όλοι οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν με μια φωνή «αέρα-αέρα να φύγει η χολέρα»
"Πρέπει να κάνουμε μια Ελληνική επανάσταση", τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης στην αρχή της ομιλίας του, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει "να αντιδράσουμε ενωμένοι στο μνημόνιο γιατί παραχωρεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και δεν μπορούμε να δεχτούμε μια συνένεση η οποία ουσιαστικά ... 
σημαίνει υποταγή στην Τρόικα".

Λίγο αργότερα ο Μ. Θεοδωράκης είπε ότι χαιρετίζει την αγανακτισμένη νεολαία, παρακίνησε τους συγκεντρωμένους να τραγουδήσουν όλοι μάζι ενώ φώναξε με ενθουσιασμό ότι: "Αν μαζευτούμε 2.000.000 Ελληνες και φυσήξουμε, θα φύγουν όλοι ."

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνης, πήρε το λόγο αμέσως μετά λέγοντας: "Η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς ανελευθερίας. Το πιο απογοητευτικό είναι ότι κάθε φορά που εξαγγέλονται μέτρα σωτηρίας εμείς βουλιάζουμε πιο πολύ στο βάλτο της απελπισίας."

Ο κόσμος έχει παλμό, φωνάζει συνθήματα και χειροκροτά θερμά τους ομιλητές.