Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Τι γίνεται τελικά στο Σύνταγμα; Τι γίνεται κάθε βράδυ στην πλατεία;

Τι να πεις για το βράδυ της Κυριακής στο Σύνταγμα… δεκάδες χιλιάδες κόσμου, πάνω από 100.000 βρέθηκαν στη μεγαλύτερη πολιτική συνάντηση που έγινε ποτέ.

Χιλιάδες άνθρωποι, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά ξανασυγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν την αγανάκτηση, την οργή και το θυμό τους απέναντι στα μνημονικά μέτρα αλλά και απέναντι στην κατάπτωση ηθών και αξιών.

Πρώτη φορά στη ζωή μου είδα δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να γίνονται μια παρέα άγνωστοι ...
μεταξύ αγνώστων, να συζητούν, να διαφωνούν και να συμφωνούν να προτείνουν και να απορρίπτουν. Μια σύγχρονη εκκλησία του Δήμου.

Πολλές φορές έχουμε χαρακτηρίσει τους Έλληνες απολίτικους. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει τα βράδια στο Σύνταγμα. Όποιος περάσει μια βόλτα και μιλήσει με τους νέους θα καταλάβει ότι δεν είναι απολίτικοι. Απλά σιχαίνονται το σημερινό πολιτικό προσωπικό, και την ανηθικότητα του.

Είναι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει κάθε βράδυ. Δύσκολα ακόμη και ψυχολόγος θα το εξηγήσει. Ακόμη πιο δύσκολα θα το εξηγήσει πολιτικός και ειδικά των κυβερνητικών κομμάτων. Καθώς οι εν λόγω πολιτικοί καλοέβλεπαν μια τέτοια είδους συγκέντρωση που έγινε την Τετάρτη ώστε να εκτονωθεί η οργή του κόσμου. Δεν περίμεναν όμως ότι καθημερινά θα αυξάνεται με κορύφωση τη χθεσινή ημέρα.

Πουθενά στα σχέδια τους και τα σενάρια που επεξεργάζονταν δεν υπήρχε αυτό το χθεσινό. Πάνω που τα είχαν κανονίσει όλα με τρόικες, συνδικαλιστές και μεταξύ τους, τους έσκασε τώρα τούτο. Πολίτες όλων των χρωμάτων, όλων των τάξεων, όλων των σκέψεων και ρευμάτων να βρίσκονται στους δρόμους.

Τους φοβίζει αυτό γιατί δεν μπορούν να ελέγξουν, δεν μπορούν να «αγοράσουν» δεν μπορούν να εκβιάσουν καθώς δεν υπάρχουν επικεφαλείς. Δεν μπορούν να το διαχειριστούν, καθώς είναι ένα ανεξέλεγκτο και σκεπτόμενο πλήθος. Εκρηκτικός συνδυασμός για το υπάρχον κυβερνητικό πολιτικό προσωπικό. Ταυτόχρονα όμως και επικίνδυνο.

Ότι χειρότερο μπορούσε να συμβεί στις πολιτικές «συμμορίες» που λυμαίνονται τη χώρα συνέβη εχθές. Λαός που θα συνεχίσει να κατεβαίνει στο Σύνταγμα, λαός που σκέφτεται, λαός που κάθε βράδυ συζητά και ζυμώνεται πολιτικά.

Άνθρωποι κάθε λογής, κάθε βράδυ γίνονται μια μεγάλη παρέα. Το Σύνταγμα φορά τα καλά του και περιμένει τα απογεύματα να ακούσει τις σκέψεις και τις φωνές πολιτών.

Ελπιδοφόρα η παρουσία τόσων πολλών ανθρώπων. Μόνο και μόνο ότι γίνονται πολύωρες πολιτικές συζητήσεις και ζυμώσεις, μόνο και μόνο που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κάθε μέρα ΠΑΝΕ ΠΛΑΤΕΙΑ που δεν είχαν ξαναβγεί στη ζωή τους είναι τεράστιας σημασίας ζήτημα για το μέλλον της χώρας. Πλέον οι πολίτες είναι έτοιμοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Αυτοί θα αποφασίσουν για το μέλλον τους στην πλατεία.
Κάθε απόγευμα, κάθε βράδυ δίνουν ραντεβού εκεί. Να μιλήσουν να προβληματιστούν να φωνάξουν να διαφωνήσουν να πείσουν. Να γίνουν μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Κάθε απόγευμα ραντεβού στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Ο νέος χώρος συνάντησης και δημιουργίας των νέων. Όλους αυτούς που τους λέγαμε ωχαδερφιστές, απολίτικους, ιντερνατάκηδες, αδιάφορους και άλλους υποτιμιτικούς χαρακτηρισμούς.

Ένα ακόμη ανησυχητικό στοιχείο για το πολιτικό σύστημα είναι ότι πρώτη φορά στο δρόμο ήταν και η πιο παραγωγική ηλικία 30-40. Ότι πιο επικίνδυνο για τους πολιτικούς η αντίδραση να προέρχεται ταυτόχρονα από παιδιά, γονείς και την ενδιάμεση γενιά…

Ταυτόχρονα καλύτερη απάντηση στις κατηγορίες Πάγκαλου περί απολίτικων ανθρώπων που συγκεντρώνονται στις πλατείες, και ότι με μερικά likes και unlikes στο facebook δε γίνεται τίποτε, δεν μπορούσε να υπάρξει. Περισσότεροι ήταν εχθές οι πολίτες στην πλατεία από όσα likes έχουν οι σελίδες που καλούσαν στη συγκέντρωση.

Υ.Γ. Εντύπωση προκαλεί η περιβαλλοντική συνείδηση όλων στην πλατεία, οι οποίοι φεύγοντας μαζεύουν και τα σκουπίδια τους μην αφήνοντας το παραμικρό!!!

Υ.Γ1. οι τουρίστες πλέον στο Σύνταγμα δε φωτογραφίζονται με τους τσολιάδες καθώς δεν επιτρέπεται η πρόσβαση πολιτών στον άγνωστο στρατιώτη. Έτσι κάθονται και βγάζουν φωτογραφίες με τους χωροφύλακες των ΜΑΤ!!!

Υ.Γ.2 Ο Γιώργης εχθές με ελικόπτερο του στρατού πήγε και γύρισε από τα Καλάβρυτα. Αρχίζει να συνηθίζει τις πτήσεις με ελικόπτερο;;;

Από newstoday