Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Κινδυνεύει με στάση πληρωμών η ΝΔ !

'Ενα βήμα πριν το κραχ βρίσκεται η Ν.Δ. καθώς, σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες του apokalypseis.gr ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς και κορυφαία στελέχη έχουν ξεκινήσει μία προσωπική οικονομική εκστρατεία για να συγκεντρώσουν χρήματα καθώς το κομματικό ταμείο είναι...μείον!

«Η Ν.Δ δυσκολεύεται μήνα με το μήνα ακόμα και να καταβάλει τους μισθούς των εργαζομένων στο κόμμα ενώ έχει ανοίξει επικίνδυνα το χρέος της απέναντι σε προμηθευτές και άλλους πιστωτές», εξηγούσε ένα εκ των κεντρικών στελεχών του κόμματος, αφήνοντας, μάλιστα, αιχμές στην οικονομική διαχείριση και τον υπερδανεισμό επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι πως την οικονομική κατάσταση του κόμματος επιβάρυνε σημαντικά το τελευταίο δάνειο, ένα μεγάλο μέρος του οποίου καταναλώθηκε για την μετεγκατάσταση στα ... 
νέα υπερπολυτελή γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού, όπου μόνο τα ενοίκια που καταβάλλονται ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ ετησίως!

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συζήτησε το οικονομικό πρόβλημα με γνωστούς επιχειρηματίες, στο πλαίσιο κοινωνικών επαφών του. Ειδικότερα, ζήτησε οικονομική στήριξη από επιχειρηματία στο χώρο του τουρισμού και της ναυτιλίας, με την οικογένεια του οποίου διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια στενές φιλικές σχέσεις.

Η Ν.Δ. βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση δεδομένου ότι έχει προεξοφλήσει τις κρατικές επιχορηγήσεις των επομένων ετών για να λάβει τραπεζικά δάνεια, ενώ βρίσκεται σε μειονεκτική θέση σε σύγκριση με το επίσης υπερχρεωμένο ΠΑΣΟΚ, που, όμως, ως κυβέρνηση κατορθώνει να έχει «κύκλο εργασιών» και επιρροή σε επιχειρηματικούς κύκλους για να εξασφαλίζει οικονομική βοήθεια.

Βεβαίως, το ερώτημα είναι πως τα δύο μεγάλα κόμματα που δεν μπορούν να τακτοποιήσουν τα του...οίκου τους και είναι υπερχρεωμένα, μπορούν να βρουν λύση στο τεράστιο οικονομικό πρόβλημα της χώρας.