Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Το …τελεσίγραφο εκπνέει. Θα παραιτηθεί ο Λοβέρδος;

Γράφει ο Καφενόβιος

Αδικο έχει ο Α. Λοβέρδος, όταν δηλώνει ότι, η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει δεν λέει την αλήθεια;
Πιστεύει, άραγε, κανείς, πως έχει αρχίσει η ανάκαμψη (Παπακωνσταντίνου), ή ότι, έχουν δημιουργηθεί οι προυποθέσεις για έξοδο της χώρας από τη «στενωπό» (Παπανδρέου);

Είναι προφανές ότι, ο πιο αγαπημένος υπουργός των Τροικανών εγκαλεί τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών επειδή δεν λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, την οποία όμως και ο ίδιος αποφεύγει να πει!

Αλλωστε, η γλώσσα των πολιτικών είθισται να λύνεται όταν απομακρύνονται κακήν κακώς από τα φέουδά τους. Με αφορμή τον περί αληθείας λόγο του Λοβέρδου, που πρώτοι οι πολιτικοί πρέπει να υπερασπίζονται μήπως και εξιλεωθούν, να υπενθυμίσουμε στον υπουργό Υγείας τη δήλωση, που είχε κάνει τον περασμένο Οκτώβρη:

«Εάν μέχρι τον προσεχή Μάρτιο, δεν υπάρχει διπλογραφικό λογιστικό σύστημα ώστε να παρακολουθούνται οι δαπάνες και τα έξοδα των νοσοκομείων, εάν δεν καταγραφεί -από έγκυρους οίκους- ποια είναι η περιουσία τους, όπως και τι διαθέτουν οι αποθήκες τους, και εάν....... 
όλα αυτά δεν περάσουν σε ένα ενιαίο σύστημα μηχανοργάνωσης, τότε είναι αδύνατον να προχωρήσει η βελτίωση και η εξυγίανση του συστήματος υγείας και εγώ αδυνατώ να χαράξω κόκκινη γραμμή». Έδωσε, μάλιστα, υπαρξιακό χαρακτήρα στο στοίχημα που αναλαμβάνει, προσθέτοντας με έμφαση: «Αυτές οι τρεις δράσεις είναι προϋποθέσεις για τη δική μου ύπαρξη στο υπουργείο αυτό».
Σήμερα είναι η τελευταία μέρα του Μάρτη. Ο δημόσιος τομέας της Υγείας εξακολουθεί να παραμένει στην εντατική. Αρα, ο Λοβέρδος θα παραιτηθεί (λέμε, τώρα..).
Από το kafeneio μονταζ Γρέκι