Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Απαράδεκτες μεθοδεύσεις ενόψει των ετήσιων κρίσεων στις Ε.Δ

Απαράδεκτες μεθοδεύσεις ενόψει των ετήσιων κρίσεων στις Ε.Δ καταγγέλλει με ερώτησή του στη βουλή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

Δείτε ολόκληρη των ερώτηση καταγγελία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στα σχόλια, (κάντε κλικ στον τίτλο).

1 σχόλια:

Greki είπε...

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: «Απαράδεκτες μεθοδεύσεις ενόψει των ετήσιων κρίσεων στις Ε.Δ.!!!»

Κύριε Υπουργέ,

Στα πλαίσια «της επανίδρυσης του Κράτους», καταφέρατε να απαλλάξετε τις Ε.Δ. από κάθε κατά τη γνώμη σας, διαφορετική από τη δική σας, σκέψη, φωνή και πολιτική πεποίθηση, νοσταλγώντας, όπως αποδείχτηκε, το «λαμπρό» παρελθόν της παράταξης σας.

Όμως τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν, με τον εξοβελισμό όσων δεν ανήκαν κατά τη γνώμη σας σε εσάς έγιναν περισσότερο σύνθετα και επικίνδυνα.

Γιατί μετά την εξάλειψη κάθε στελέχους που θεωρούσατε ότι δεν πρόσκειται σε εσάς, κτυπήθηκε η αξιοσύνη, η γνώση, η εργατικότητα, το ήθος, η καταξίωση των στελεχών που είχαν απομείνει.

Παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις της η Κυβέρνηση σας φαίνεται ότι επαναφέρει τη λογική περασμένων δεκαετιών, προσπαθώντας να διαμορφώσει πολιτικά πλήρως ομοιογενές στράτευμα, εφαρμόζοντας τα κριτήρια του εμείς και οι άλλοι κατά τις κρίσεις. Η πολιτική αυτή αντίληψη, πέραν του ότι είναι εντελώς αντίθετη με τις εφαρμοζόμενες πρακτικές στις ΕΔ στις αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες, κοστίζει στην επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και αδικεί το έργο των καθ' όλα άξιων αξιωματικών.

Σε μια δύσκολη περίοδο, με τα εθνικά θέματα ανοιχτά, με την αστάθεια στη ζώνη των Βαλκανίων και τη Μέση Ανατολή, η χώρα έχει ανάγκη από την υψηλού βαθμού συσπείρωση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και την απόλυτη εδραίωση σ' αυτά του αισθήματος της εμπιστοσύνης και αξιοκρατίας.

Η προεκλογική Εξαγγελία, αλλά και δέσμευση του Πρωθυπουργού, ότι η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων εξανεμίσθηκε την επομένη των εκλογών της 7ης Μαρτίου του 2004. Έτσι μετά την εμπάθεια και το μένος που επικράτησε σε όλες τις ετήσιες κρίσεις των στελεχών των ΕΔ από το 2004 έως και σήμερα πληροφορούμαστε ότι φερόμενοι κάποιοι ως Αξιωματικοί που διατηρούν την ανωνυμία τους μέσω διαδικτύου, με επιστολές τους προτρέπουν τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων σε αποστρατείες ανώτατων και ανώτερων στελεχών.

Παρά τις εξαγγελίες σας για τις δήθεν αξιοκρατικές κρίσεις κάθε χρόνο, οι πρακτικές σας βάλθηκαν να σας διαψεύσουν και να σας καταστήσουν συνυπεύθυνο του «πολιτικού διωγμού» αξιωματικών που υπηρετούν στο στράτευμα, αλλά που δεν θεωρείτε εσείς προσκείμενους σε σας και αρκετών αξιωματικών - ψηφοφόρων του κόμματος σας, που απλά εργάστηκαν σε υπεύθυνες θέσεις κατά τη διάρκεια της μακράς περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.

Ο διαχωρισμός σε «δικούς μας» και «στους άλλους», σε «κακούς» και «καλούς», σε «δεξιούς», «αριστερούς» και «μιάσματα», ανάγεται σε φιλοσοφία απαράδεκτου και παρωχημένου τρόπου συμπεριφοράς και ανεπίτρεπτης πολιτικής σκέψης, η επικαιροποίηση της οποίας επαναφέρει το καθεστώς του εγκλωβισμού των ελλήνων πολιτών με τη χρήση διαχωριστικών γραμμών.

Σας είχαμε προειδοποιήσει πολλές φορές πριν την έναρξη των ετήσιων κρίσεων με ερωτήσεις μας, για την σύνταξη λιστών από "θερμοκέφαλους κεφαλοκυνηγούς" που δρουν και λιμνάζουν γύρω σας. Όμως για πολλοστή, δεν αντιδράσατε.
Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:

• Γνωρίζετε ότι ο Ελληνικός Λαός πληρώνει από το υστέρημα του και απαιτεί να έχει Ε.Δ. αξιόμαχες και ισχυρές, και όχι στρατολογημένες στην λογική του εμείς και οι άλλοι;

• Υιοθετείτε την άποψη ότι η κάθε κυβέρνηση θα πρέπει υποχρεωτικά να αποστρατεύει όσους τυχόν διετέλεσαν υπασπιστές Υπουργών ή υπηρέτησαν στις Διευθύνσεις Προσωπικού του κάθε Όπλου της προηγούμενης κυβέρνησης, ανεξάρτητα από τις ικανότητες και την αξία τους;

• Τι προτίθεστε να πράξετε για την απαράδεκτη σύμφωνα με πληροφορίες αποστολή μέσω διαδικτύου προς τον Αρχηγό του ΓΕΝ επιστολή «Αξιωματικών» αυτών που στο όνομα της «κάθαρσης» από τα «μιάσματα» του ΠΑΣΟΚ φωτογραφίζουν αποστρατείες ικανών και έντιμων Αξιωματικών;

Ο ερωτών Βουλευτής
Μιχάλης Καρχιμάκης