Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Juncker: "Ποτέ δεν πρόκειται να υπάρξει Grexit"

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker, σε συνέντευξη του στην Welt am Sonntag, δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν θα φύγει από την ευρωζώνη, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

«Η άποψη της Κομισιόν είναι η εξής: Ποτέ δεν πρόκειται να υπάρξει Grexit», είπε ο κ. Juncker στην Γερμανική εφημερίδα.

«Κανένα από τα πρόσωπα που βρίσκονται σε ηγετικές πολιτικές θέσεις στην Ευρώπη...
δεν εργάζεται προς την κατεύθυνση της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Η χώρα είναι και θα παραμείνει μέλος της νομισματικής ένωσης», συμπλήρωσε ο Jean-Claude Juncker.

Συνέχισε λέγοντας ότι αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ, αυτό «θα οδηγούσε σε μια ανεπανόρθωτη απώλεια φήμης για ολόκληρη την Ε.Ε., σε παγκόσμιο επίπεδο».

Η Ελλάδα οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις, έναντι των δανειστών της και η κυβέρνηση θα πρέπει να αντισταθμίσει τα όποιες έξτρα δαπάνες με εξοικονόμηση άλλων πόρων ή πρόσθετα έσοδα, δηλώνει στην Welt am Sonntag ο κ. Juncker.

Ολοκληρώνοντας, αναφέρει ότι το ΔΝΤ θα συνεχίζει να συμμετέχει στην χρηματοδότηση ευρωπαϊκών χωρών που τελούν σε οικονομική κρίση:

«Το ΔΝΤ θα συνεχίσει να παίζει ρόλο στα προγράμματα βοήθειας. Οτιδήποτε άλλο θα αντιμετώπιζε τεράστιες αντιδράσεις στο Γερμανικό κοινοβούλιο».

Από capital