Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

#free_Varoufakis

Οσοι είστε στο τουίτερ μπείτε στο χάσταγκ #free_Varoufakis
Φοβερό το σενάριο με τους λαθρομετανάστες. Τους άφηναν από την Αμυγδαλέζα κι έφευγαν, και άφηναν άλλους από τα σύνορα κι έμπαιναν. Πρέπει να διασταυρώθηκαν στα Τέμπη.

♦ Αλλοι λένε ότι μπήκαν τελικά από χθες 30.000.000 λαθρομετανάστες, αλλά τους κρύβει ο Πανούσης.

♦ Ο Σαμαράς, που ήταν χθες στο Προεδρικό Μέγαρο μαζί με Τσίπρα, Παυλόπουλο στο αποχαιρετιστήριο τραπέζι που τους είχε ο Παπούλιας, κοιτούσε συνέχεια ανήσυχος τριγύρω γιατί φοβόταν ότι ο...
Προεδρικός Κήπος ήταν γεμάτος λαθρομετανάστες.

♦ Η αλήθεια είναι ότι οι ακατονόμαστοι έχουν μαζευτεί όλοι στα σύνορα και καλωδιωμένοι με τα χαντς φρι του κινητού ακούνε στο ραδιόφωνο τι γίνεται τελικά.

♦ Αν ισχύει, δηλαδή, η εντολή του Πανούση ή η εντολή της Χριστοδουλοπούλου ή ενός υποστράτηγου ή μιας απλής γραμματέως υπουργείου, για το τι τελικά θα κάνουν.

♦ Παραείναι εξπρές οι 100 δόσεις, όπως τις ανέφερε η Βαλαβάνη. Θα οριστικοποιηθούν εξπρές το Σαββατοκύριακο, θα ψηφιστούν εξπρές, θα τις αποδεχτούν εξπρές οι Βρυξέλλες και πρέπει να κόψουν από τον τοίχο και να πληρώσουν εξπρές οι πολίτες στο τέλος Μαρτίου. Τόσο εξπρές όλα που φαίνεται ότι μας έχουν βάλει νέφτι εξπρές να παρουσιάσουμε κάνα έσοδο.

♦ Τους θεσμούς η Μέρκελ τούς ονόμασε πάλι τρόικα. Διαμαρτυρηθήκαμε και βρέθηκε μέση λύση: θα λέγονται πια οι θεσμοί «δεσμοί».

♦ Κι από τους θεσμούς στον θεσμό της Γιουροβίζιον με τον ελληνικό τελικό. Ηταν στην κατάμεστη αίθουσα Γιουροβίζιον φαν και Γιουρογκρουπίστας φαν.

♦ Και πάντα απέξω οι απολυμένοι του Μετρόπολις. Τόσα χρόνια που τραβιούνται θεσμός έχουν γίνει κι αυτοί. Δεν λύνει το θέμα τους ο ταυτόχρονα διοργανωτής και οφειλέτης γιατί πιστεύει ότι ο ένας θεσμός πάει, ταιριάζει, κουμπώνει με τον άλλο.

♦ Ανακοινώθηκε ότι τον τελικό της Αυστρίας θα παρουσιάσει η Δάφνη Μπόκοτα γιατί είναι ΣΥΡΙΖΑ.

♦ Η λύση δεν είναι να ξαναρχίσουν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες χωρίς φιλάθλους, αλλά χωρίς παράγοντες.

♦ Ο Κοντονής έχει βάλει σε περίοπτη θέση στο γραφείο του τα αυτόγραφα που πήρε στη συνάντηση με τους Μαρινάκη - Αλαφούζο.

♦ Λοιπόν:

1. Οσοι είστε στο τουίτερ μπείτε στο χάσταγκ #free_Varoufakis.

2. Οσοι είστε στο φέισμπουκ μπείτε στη σελίδα που δημιούργησε η στήλη: «Απαιλεφθερόστε των Γιάνη. Διαδόσται».

3. Οσοι δεν είστε πουθενά, την Κυριακή στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα σιωπηλή διαμαρτυρία για την απαγόρευση Τσίπρα στον Βαρουφάκη να βγαίνει στην τηλεόραση.

♦ Ταυτόχρονη συγκέντρωση σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, Podemos κ.λπ. για τον ίδιο λόγο που προκάλεσε σοκ στους τηλεθεατές. Θα μας τρελάνεις, Αλέξη; Υπέγραψες την καταδίκη σου.

♦ Επειδή γινόταν λίγο πλακίτσα με τις συχνές εμφανίσεις του Βαρουφάκη, ο Τσίπρας το πήρε στα σοβαρά και του 'κοψε τιβί, ραδιόφωνα, εφημερίδες, σάιτ, όλα. Ολέθριο λάθος.

♦ Εκανε τον Ντάισελμπλουμ και τους άλλους να μην κοιμούνται ούτε μία ώρα γιατί έπρεπε να απαντήσουν σε κάποιο απίθανο κανάλι, παγκοσμίως, όπου θα εμφανιζόταν.

♦ Κι όταν ο Σόιμπλε ζητάει επίμονα να μη βγαίνει στην τηλεόραση ο Γιάνης, γιατί του κάνουμε το χατίρι; Το καλό της Ελλάδας θέλει ο Γερμανός;

♦ Αρα, τραγικό και μοιραίο το λάθος Τσίπρα. Οχι δεν έπρεπε να απαγορευτεί, αλλά να βγαίνει 24 ώρες το 24ωρο ο υπουργός μας. Αν δεν αλλάξει η απόφαση θα την πληρώσουμε πανάκριβα. Γι' αυτό #free_Varoufakis.

Λάκης Μπέλλος
από efsyn