Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Επί θύραις η απόφαση για τα μέτρα κατά της ανθρωπιστικής κρίσης

Τη διαβεβαίωση ότι η κοινή υπουργική απόφαση που θα ρυθμίζει τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, καθώς και τις διαδικασίες ένταξης στις ευεργεσίες του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, βρίσκεται πλέον επί θύραις, παρείχε η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Δικαιούχοι του δωρεάν ρεύματος, σύτμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναμένεται να είναι 150.000 νοικοκυριά, ενώ ο τρόπος ρύθμισης των χρεών τους, θα συζητηθεί αργότερα με...
τη ΔΕΗ, ανέφερε η υπουργός. Η κα Φωτίου διευκρίνισε επίσης, πως προτεραιότητα για την ένταξη στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τη στέγαση, θα έχουν οι οικογένειες που έχουν παιδιά – ενώ από το 2016, το πρόγραμμα θα διευρυνθεί και θα επεκταθεί περαιτέρω.

«Δεν κάνουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη στέγαση. Θα ήταν αφέλεια. Είπαμε όμως: Τι συμβαίνει σήμερα; Πολλά νοικοκυριά βρίσκονται σε καθεστώς εξώσεων. Για να μην τους βγάλουν έξω, δίνουμε την δυνατότητα επέκτασης των συμβολαίων, με μία επιδότηση από πλευράς μας, η οποία θα πηγαίνει στον εκμισθωτή ιδιοκτήτη και όχι στον μισθωτή», σημείωσε η κα Φωτίου.

Τέλος, το πρόγραμμα σίτισης για τους απόρους που προβλέπει το νομοσχέδιο, δεν πρόκειται να υλοποιηθεί με εκπτωτικά κουπόνια (όπως είχε αρχικά υποτεθεί), αλλά με μία κάρτα. “Έχουμε βρει τον τρόπο για να εκδοθεί πολύ γρήγορα από δημόσιο φορέα – και υπάρχει το ανάλογο πρόγραμμα, έτσι ώστε να μπορεί ο ωφελούμενος να την πάρει, για τροφή, κρέας λαχανικά” ανέφερε η κα Φωτίου.

Από mignatiou