Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Εν τούτω ΙΚΑ!

Tο Γιούρογκρουπ πιέζει ασφυκτικά την Ελλάδα για τα δανεικά, που με τη σειρά της πιέζει τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι μόνο για δανεικά (κι αγύριστα).

♦ Οι πιέσεις είναι μεγαλύτερες στο ΙΚΑ, ως το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο, αλλά η απάντηση που εισέπραξε ήταν «Εν τούτω ΙΚΑ». Θα περάσεις πάνω από τους συνταξιούχους.

♦ Κανένας δεν δανείζει το φτωχαδάκι το κράτος. Ούτε ο ΟΓΑ ούτε κανένας άλλος, γιατί δεν δανείζεις σε κάποιον που χρωστάει σε όποιον...
μιλάει οποιαδήποτε γλώσσα του κόσμου.

♦ Δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Αλλωστε ο Σταθάκης δήλωσε ότι βρέθηκαν 3-4 δισεκατομμύρια ευρώ μαξιλάρι στην Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας που δεν υπολογίζαμε ότι υπήρχαν.

1. Να μη χρησιμοποιεί ο Σταθάκης τη λέξη «μαξιλάρι» γιατί την έχει κατοχυρώσει η Μαρία Σπυράκη.

2. Αυτό, ότι βρέθηκαν ξαφνικά λεφτά στην ΚΤΕ, μοιάζει με ελληνική ταινία. Και συγκεκριμένα «Του θησαυρό του μακαρίτη».

♦ Εκτός βέβαια αν η Κεντρική μας Τράπεζα είχε κρυμμένα τα δισεκατομμύρια σε στρώμα.

♦ Ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες και μπαίνει ελεύθερα από χθες το βράδυ κάθε καρυδιάς καρύδι μετανάστης. Μέσα σε μία ώρα ο πληθυσμός έφτασε τους 20.000.000 κατοίκους. Αίσχος.

♦ Επρόκειτο όμως για λαθροείδηση, που τη διέψευσε ο Πανούσης λέγοντας ότι δεν έχει δώσει καμιά τέτοια εντολή, μιλώντας για οργανωμένη προβοκάτσια.

♦ Τσίμπησε ο λουφαγμένος Σαμαράς, που δήλωσε ότι είναι αδιανόητο, απίστευτο και προκλητικό η κυβέρνηση να ανοίγει τα σύνορα σε κάθε παράνομο μετανάστη. Εδώ είχαμε ανοίξει τα σύνορα σε λαθροπρωθυπουργούς.

♦ Σώθηκα με τα τροφεία της ΔΕΗ. Πήγα κι άνοιξα αμέσως καφέ απέναντι από το υποκατάστημα της περιοχής και δεν προλαβαίνω να πουλάω καφέδες και σάντουιτς.

♦ Μόνο ο Φωτόπουλος ζήτησε «ξίδι», έκφραση που είπε για όσους δεν τυγχάνουν τέτοιων δώρων.

♦ Επάγγελμα Φωτόπουλος. Κάνει μια αριστερή παρένθεση τώρα και παρακολουθεί τα γκάλοπ για την επόμενη στέγη.

♦ Το καφέ που άνοιξα είναι σαν τα «Μικέλ», τα «Κostas», τέτοια. Το ονόμασα «Panagiotis», από το Λαφαζάνης.

♦ Μέχρι το τέλος της βδομάδας θα ανοίξω αλυσίδα με φραντσάιζ σε όλες τις ΔΕΗ της χώρας. Αντε γεια!

♦ Τι γεια; Τα νέα του Γιάνη, γιατί αργήσαμε σήμερα.

♦ Με την Εξυπνη Κάρτα θα αντιμετωπίσει ο Βαρουφάκης την ανθρωπιστική κρίση και θα την παρουσιάσει στο Γιούρογκρουπ. Θα τη γεμίζει λέει με χρήματα για να πηγαίνουν οι δικαιούχοι στα σούπερ μάρκετ, νοσοκομεία, για ταξίδια δεν ξέρω.

♦ Το τελευταίο όπλο του είναι να πει στον Σόιμπλε ότι θα γεμίζει την κάρτα με παγκοσμίου πια φήμης σάντουιτς και καφέδες της ΔΕΗ.

♦ Τον Γερμανό μάλλον θα τον πείσει περισσότερο η Εξυπνη Σήτα παρά η Εξυπνη Κάρτα που του σερβίρει ο Γιάνης.

♦ Οι Ευρωπαίοι παρακολουθούν έκπληκτοι κι αυτοί τον υπουργό Οικονομικών να έχει το στρατηγείο του στα κανάλια. Εκφράστηκαν όμως θετικά και σκέφτονται να το εκμεταλλευτούν.

♦ Επειδή ο Γιάνης είναι καλός τηλεοπτικά, θα κάνουν το Γιούρογκρουπ της Δευτέρας με τηλεδιάσκεψη που θα μεταδίδεται ζωντανά και ενδιάμεσα θα πέφτουν διαφημίσεις. Μεγάλη κονόμα.

♦ Αν σας ακούσω σήμερα να μιλάτε για το Γιούρογκρουπ αντί για τη Γιουροβίζιον, καήκατε. Ελληνικός τελικός! Αντί όμως για τα πέντε τραγούδια που διαγωνίζονται απόψε, έπρεπε να στείλουμε ένα από τα εξής:

1. X.R. E. O. K. O. P. I. A.

2. V. A. R. O. Y. F. A. K. I.S.

3. Ουάου!

4. Εν τούτω ΙΚΑ!

♦ Και βέβαια κανένα «Εν τούτω ΙΚΑ» δεν υπάρχει, γιατί είναι τόσο αληθινή η είδηση για τα αποθεματικά των ταμείων όσο και τα 20 εκατ. λαθρομετάναστες που κατέκλυσαν τη νύχτα την Ελλάδα. Μάλλον γίνεται λαθρεμπόριο ειδήσεων.

Λάκης Μπέλλος από efsyn