Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Η Ζωή και οι προδότες

Ο Απόστολος Κακλαμάνης τα έχωσε στον Μπένι λέγοντας ότι μαζί με τον Αντωνάκη για τις μικροφιλοδοξίες τους αδιαφόρησαν και αδιαφορούν για την βλάβη που προξενούν στην πατρίδα.
Βασικά, σε ελεύθερη μετάφραση, θα μπορούσε να είναι και "τους λέει προδότες".
Αυτό είναι ένα το κρατούμενο. Το δεύτερο κρατούμενο είναι ότι και ο ίδιος συμμετείχε ενεργά μαζί με τον Μπένι στην καταστροφή που είχε προηγηθεί της 25ης Ιανουαρίου.
Εκεί να δεις μεθόδευση.
@Η Ζωή λέει ότι...
είναι αντισυνταγματικοί οι μνημονιακοί νόμοι που ψηφίστηκαν με λιγότερους από 151 βουλευτές και με απόντες λόγω φυλάκισης βουλευτών της ΧΑ.
Και τσίνησαν πολλοί…. ακόμα και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι φοβήθηκαν, μήπως καταργηθούν οι μνημονιακοί νόμοι;

@Μετά θα κόβει το 1/5 του μισθού των βουλευτών που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από την βουλή.
Και η Ζωή θα το κάνει…
@Δεν στέλνουμε την Ζωή να διαπραγματευτεί; Εκεί να δω τον Σόιμπλε!
@Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης προέβλεπε 2 δις για την ανθρωπιστική κρίση. Τελικώς θα δοθούν καμιά 200αριά εκατομμύρια.
Αυτό ισχύει μέχρι τώρα. Γιατί από Δευτέρα μπορεί να γίνουν και λιγότερα. Άμα είσαι κυρίαρχο κράτος αυτά κάνεις.
@Θα μου πεις από το τίποτα καλό δεν είναι και αυτό; Καλό, η αλήθεια να λέγεται. Αλλά είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που περιμέναμε.
 Να το πω με ένα παράδειγμα: Πεινάει κάποιος, μήνες τώρα δεν μπορεί να βρει φαγητό. Εμείς του λέμε, κοίτα να δεις θα έρχεσαι κάθε μεσημέρι σε εμάς και θα σου κάνουμε το τραπέζι, μην πεθάνεις από την πείνα. Αυτός μας ευχαριστεί.
Πριν όμως έρθει το απόγευμα του λέμε: Κοίτα αυτό δεν θα γίνεται συνέχεια, για μια εβδομάδα θα γίνει και μετά βλέπουμε. Και πριν περάσει λίγη ώρα ακόμα του λέμε: Μάλλον, θα έρθεις αύριο να σου κάνουμε το τραπέζι και σε 4 μήνες το ξαναβλέπουμε.
Εντέλει έρχεται την επόμενη μέρα και του λέμε: Πάρε ένα κουλουράκι να φας και έχει ο Θεός….
Εντάξει, και το κουλουράκι κάτι είναι… αλλά πόσο απέχει από το θα σου κάνουμε το τραπέζι κάθε μέρα ώστε να μην πεθάνεις από την πείνα…
@Δεν λέει ο Αλέξης στον Γιάνη να παίρνει κάνα χιλιάρικο ανά συνέντευξη να λύσουμε το πρόβλημα της ρευστότητας;
@Τελικά ο Γιάνης μόνο στον Βαρουφάκη δεν έχει δώσει συνέντευξη.
@Ο Διώτης δεν ήθελε να καταθέσει για το στικάκι του Παπακωνσταντίνου γιατί έχει παρεμφερή κατηγορία. Όμως το δικαστήριο του είπε έλα και απάντησε σε ότι θέλεις. Απάντησε μόνο στην ερώτηση: Πίνεται τον καφέ με ζάχαρη ή σκέτο;
Βέβαια είπε ότι ο Μπένι είχε από το 2011 το στικάκι. Αλλά νόμιζε ότι είχε μέσα τραγούδια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και δεν το άνοιξε καθόλου. Δεν του αρέσει του Μπένι η ροκ.
@Και βγήκε η Παναρίτη και είπε ότι ο Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος, μην μπερδευτούμε, έστελνε στον Σόιμπλε τα μέτρα και μετά τα έδινε στους οικονομικούς συμβούλους του.
Και κατέληξε: πήγαμε ένα βράδυ να πάρουμε 40 δις και το πρωί βρεθήκαμε με 140 δις και ένα πρόγραμμα όπως το ήθελε η τρόικα.
Είναι το ίδιο άτομο που πριν από την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου, και αφού είχε ψηφίσει το πρώτο, έκανε βήμα βήμα την αποδόμηση του μνημονίου και των μέτρων με ατράνταχτα επιχειρήματα. Και εκεί που περίμενες να καταλήξει: συγγνώμη που ψήφισα το πρώτο δεν το ξανακάνω είπε ένα νέο "Ναι σε όλα"!!!
@Ο Αντωνάκης δεν φεύγει από την προεδρία της ΝΔ. Πιο άρρωστος και από τον Μπένι με την καρέκλα.
Εγώ μαζί του. Να παραμείνει στην ΝΔ να την κάνει ΠΟΛΑΝ ή ΠΑΣΟΚ να τελειώνουμε με αυτούς.
@Αφού δεν θέλαμε άλλα δανεικά γιατί τα ζητάμε;

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)

Μικρός Φωκίων