Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Λύθηκε το πρόβλημα με τα βουλευτικά αυτοκίνητα

Πρόβλημα έχει παρουσιαστεί με τα αυτοκίνητα των βουλευτών, αφού δεν είναι πολλοί οι βουλευτές που αρνήθηκαν το βουλευτικό αυτοκίνητο. Επειδή δεν ακολούθησαν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την προτροπή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να μην πάρουν το βουλευτικό αυτοκίνητο, η κυβέρνηση έχει ένα σχέδιο.

Όπως είναι γνωστό, το υπουργείο Οικονομικών πρότεινε στην Τρόικα -που εμείς την λέμε «θεσμούς»- να γίνεται λοταρία με τις αποδείξεις που θα παίρνουν οι πολίτες, και...
να υπάρχουν χρηματικά έπαθλα.

Τώρα, η κυβέρνηση προτείνει στην Τρόικα να κληρώνονται αυτοκίνητα.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει τα πρώτα 300 αυτοκίνητα να κληρωθούν στους βουλευτές, ώστε να έχουν όλοι οι βουλευτές αυτοκίνητα αλλά να τα έχουν κερδίσει στη λοταρία και να μην είναι βουλευτικά.

Με αυτό τον τρόπο, όλοι οι βουλευτές θα έχουν αυτοκίνητα αλλά δεν θα είναι βουλευτικά και δεν θα τα πληρώνουν οι πολίτες.

Βέβαια, θα είναι κάπως δύσκολο να πειστούν οι πολίτες πως τα αυτοκίνητα στη λοταρία με τις αποδείξεις θα κληρώνονται εντελώς συμπτωματικά μόνο σε βουλευτές, αλλά οι πολίτες έχουν φάει αμάσητη τόση κοροϊδία όλα αυτά τα χρόνια, οπότε είναι χάπατα και θα το φάνε κι αυτό.

Τώρα θα πρέπει το σχέδιο της κυβέρνησης να κληρωθούν τα αυτοκίνητα να εγκριθεί από την Τρόικα, δηλαδή από την γερμανική κυβέρνηση.

Θεωρείται σίγουρο πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα δεχτεί να κληρωθούν 300 αυτοκίνητα στους βουλευτές, με την προϋπόθεση, βέβαια, τα αυτοκίνητα να είναι γερμανικά.