Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Καρφώνεστε κ. Νίκο Ανδρουλάκη

Ο γραμματέας του Βενιζελικού ΠΑΣΟΚ δεν άφησε καν
τους ίδιους τους εκβιαστές της χώρας να «μαλώσουν»
τους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα
Ο νεαρός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης υπέβαλε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τη νομιμότητα της μεταφοράς των αποθεμάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) από τις εμπορικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως αποφάσισαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Ο νεαρός ευρωβουλευτής, ξεπερνώντας σε ρεφλέξ αντικυβερνητικού πάθους ακόμα και τους συντηρητικούς Γερμανούς συναδέλφους του, ρωτά την Κομισιόν αν γνωρίζει και αν εγκρίνει αυτή την ταμειακή διευκόλυνση που αποφάσισε...
η νέα ελληνική κυβέρνηση (για να αντιμετωπίσει την «οικονομική ασφυξία» που εκδικητικά επιβάλλουν οι διεθνείς τοκογλύφοι στη χώρα).

Η συμπεριφορά του νεαρού πολιτικού μας φέρνει στο μυαλό ιστορίες με τους σπασίκλες μαθητές του σχολείου που καρφώνουν στο δάσκαλο (εν προκειμένω στον Γιούνκερ και στην υπόλοιπη ευρωκρατία) την «αταξία» του «κακού» και ανταγωνιστή συμμαθητή τους που τόλμησε να αμφισβητήσει τη διδακτέα ύλη (εν προκειμένω την επιτήρηση των δανειστών και την υποχρεωτική εφαρμογή των Μνημονίων), εν όψει... διαγωνίσματος (στην περίπτωσή μας, ενόψει των πρώτων βημάτων μια αυτοδύναμης, λαϊκής και ανεξάρτητης πολιτικής της κυβέρνησης Τσίπρα, κόντρα στους εκβιασμούς των ολετήρων της Ελλάδας).

Με λίγα λόγια ο γραμματέας του Βενιζελικού ΠΑΣΟΚ δεν άφησε καν τους ίδιους τους εκβιαστές της χώρας να «μαλώσουν» τους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα και αγνόησε επιδεικτικά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης της χώρας του ότι η πράξη αυτή δεν έχει, και δεν θα έχει, καμία αρνητική συνέπεια στη διαδικασία και στους χρόνους πληρωμής των κάθε είδους ενισχύσεων στους Έλληνες αγρότες. Προφανώς αν δεν ακούσει τη «φωνή των Βρυξελλών και του Βερολίνου» ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, δεν πρόκειται να πιστέψουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου που δήλωσε ότι "μόνο οφέλη μπορεί να δημιουργήσει η εν λόγω απόφαση μεταφοράς των διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα της Ελλάδας, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα θα αξιοποιηθούν κατά τρόπο αποδοτικότερο, με μεγαλύτερα δηλαδή επιτόκια, σε σχέση με σήμερα"».

Η επόμενη ερώτηση του κ. Ανδρουλάκη φοβόμαστε ότι θα αναφέρεται στην άμεση παύση όλων των ευρωπαϊκών αγροτικών επιδοτήσεων προς την νέα κυβέρνηση της Ελλάδας και την... αδικαιολόγητη καθυστέρηση της Κομισιόν (του ΔΝΤ και της ΕκΤ) να ρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να χρίσουν ισόβιους γκαουλάιτερ τους στην Ελλάδα τους Βενιζελο-Σαμαράδες και τη Διαπλοκή.

Δημήτρης Τρίμης από efsyn