Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στη ΝΔ

O κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αρνήθηκε πως ο ίδιος έχει φιλοδοξία να αναλάβει την προεδρία της ΝΔ, και τόνισε πως ακόμα και σε περίπτωση που συγκληθεί έκτακτο συνέδριο – όπως πρότεινε και ο ίδιος κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ – αυτό δεν θα σήμαινε «νομοτελειακά» πως θα τεθεί ζήτημα αρχηγίας.

«Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο της κρίσιμης συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας της παράταξης, όπου η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως αρχηγοί που έχουν ηττηθεί...
σε εκλογές παραδοσιακά παραιτούνται.

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αρνήθηκε πως ο ίδιος έχει φιλοδοξία να αναλάβει την προεδρία της ΝΔ, και τόνισε πως ακόμα και σε περίπτωση που συγκληθεί έκτακτο συνέδριο – όπως πρότεινε και ο ίδιος κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ – αυτό δεν θα σήμαινε «νομοτελειακά» πως θα τεθεί ζήτημα αρχηγίας.

Σημείωσε δε πως η παρέμβαση της κ. Μπακογιάννη δεν ήταν πρόσκληση στον Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί, αλλά μια παρατήρηση πως οι αρχηγοί είθισται να παραιτούνται μετά από μια ήττα. Τάχθηκε μάλιστα υπέρ της θέσπισης συγκεκριμένης θητείας για τον εκάστοτε πρόεδρο.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε τη θέση του για σύγκλιση συνεδρίου, το οποίο όπως είπε θα προσδιορίσει το ιδεολογικό στίγμα και θα κατοχυρώσει συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες στη λειτουργία του κόμματος.

Από avgi