Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Αγαπητέ μου κύριε Φλαμπουράρη.

Γράφει ο mitsos175.

"Κάλεσμα σε όλους τους πολιτικούς αλλά και τους πολίτες να «επαναπατρίσουν» τις καταθέσεις τους απηύθυνε ο υπ. Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.
 
«Όλοι οι πολιτικοί και οι μη πολιτικοί πρέπει να φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα. Δίνουμε ένα αγώνα ύπαρξης και χρειάζεται και το 1 ευρώ αυτός ο αγώνας» είπε ο υπ. Επικρατείας, μιλώντας...
στον ANT1"...

Αγαπητέ μου κύριε Φλαμπουράρη. Θα σχολιάσω μόνο αυτό που είπατε για τους πολιτικούς κι όχι τα υπόλοιπα για οικονομία χρόνου. Από ποιους ζητάτε να φέρουν πίσω τα χρήματα; Σε ποιούς ψάχνετε φιλότιμο; Στους νεοδημοκράτες και τα δεκανίκια τους; Στους πλούσιους; Στους μαφιόζους;

Μου θυμίζετε την εξής ιστορία:
Την ίδια ακριβώς απάντηση θα σας δώσουν κι οι σύγχρονοι ληστές. Διότι καλή κι άγια η προτροπή, αλλά μόνο με λόγια δεν γίνεται δουλειά. Κάντε τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να πιάσετε τους ληστές μαζί με τα κλοπιμαία. Τρέχτε λιγάκι τώρα πριν είναι αργά.

Αλλά βλέπω μετά μεγάλης μου λύπης πως, ως άλλοι "υπαστυνόμοι" μιας ιστορίας που επαναλαμβάνεται εις το διηνεκές, θα περιοριστείτε το πολύ στη συντάξη μιας παρόμοιας αναφοράς που μοιάζει περισσότερο με ευχολόγιο. Δεν περιμένετε σοβαρά να εισακουστείτε. Γιατί γι αυτό ακριβώς, επειδή χρειάζεται το κράτος τα τα χρήματα, τα έβγαλαν έξω. Βλέπετε, τα θέλουν κι αυτοί.

Έκαναν τόσες απάτες, τόσες ανηθικότητες για να τα αρπάξουν. Δεν έχουν σκοπό να τα φέρουν πίσω.
Αν λοιπόν δεν είναι επικοινωνιακό "πυροτέχνημα" αυτά που λέτε κι έχετε πραγματικά αγνές προθέσεις, πηγαίνετε να τα πάρετε εσείς. Βρείτε πόσα από αυτά είναι παράνομα και ξεκινήστε τις διαδικασίες, ώστε και τα χρήματα να πάρετε πίσω και τους ενόχους να τιμωρήσετε.

Μην περιμένετε την ανύπαρκτη συνείδησή τους. Ο κόσμος σας έδωσε σαφείς εντολές: Πιάστε τους ληστές. Αν τα καταφέρετε και χρήματα που τόσο έχουμε ανάγκη θα βρεθούν και εμείς θα σας επιβραβεύουμε. Αν όχι, αυτό θα είναι αποτέλεσμα της δικής ραστώνης.

Όχι λόγια κύριε υπουργέ. Από αυτά χορτάσαμε. Ή μάλλον δεν μπορούμε να χορτάσουμε καθώς μόνο με τα λόγια εξακολουθείς να πεινάς. Έργα. Περιμένουμε τη συνέχεια κι ελπίζω η σύγχρονη αναφορά να έχει τα ονόματα όσων οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Αλλιώς σε ένα αιώνα από τώρα θα γελάμε με τα δικά σας "κατορθώματα".

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ