Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Οι… κακές παρέες των «δελφίνων» της ΝΔ: Μυστικός δείπνος με τον εφοπλιστή Προκοπίου

«Μυστικό δείπνο» προβεβλημένων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, στο σπίτι του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, με… πρώτο πιάτο το «κεφάλι» του Αντώνη Σαμαρά, αποκάλυψε το βράδυ της Πέμπτης ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος.

Μάλιστα, ο Λουκάς Παπαδήμος φέρεται να είπε για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πως τον ανέτρεψε για να γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός, σχολιάζοντας πως ο μόνος που είχε μυαλό την περίοδο εκείνη ήταν ο πρόεδρος...
του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, μεταξύ των στελεχών της ΝΔ που παραβρέθηκαν στο δείπνο ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Νίκος Δένδιας.

Ποιος είναι όμως ο… οικοδεσπότης του δείπνου, ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου; Ε, ας πούμε ότι δεν είναι και το καλύτερο παιδί.

Το 2010 ο Γιώργος Προκοπίου είχε ελεγχθεί από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, και ο έλεγχος έβγαλε… λαβράκια, καθώς φέρονται να εντοπίστηκαν περισσότερα από 100 ακίνητα (120 ή 130) που ανήκαν σε ισάριθμες offshore εταιρείες δικών του συμφερόντων, για τα οποία δεν είχε πληρώσει ποτέ φόρο. Μάλιστα, την περίοδο εκείνη είχε διαρρεύσει η πληροφορία ότι του είχε καταλογιστεί πρόστιμο-μαμούθ ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, αν και ο ίδιος έχει διαψεύσει κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, το γερμανικό περιοδικό Stern σε δημοσίευμά του για τα μπλεξίματα του εφοπλιστή με το ΣΔΟΕ υποστήριζε πως δύο ημέρες μετά την κλήση που δέχθηκε για τακτοποίηση της οφειλής του, έβγαλε στην Ελβετία ποσό ύψους 600 εκατ. ευρώ, ως προειδοποίηση, σύμφωνα με το Stern, ότι θα ήταν καλύτερο να τον αφήσουν στην ησυχία του, παρά να μεταφέρει το σύνολο των επιχειρήσεών του στο εξωτερικό.

Κακές παρέες…

Από το koutipandoras