Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Της ασάφειας το ανάγνωσμα

Ο Αντωνάκης ο παράφρων βλέπει σκιές… Τελευταία γυρνάει στους δρόμους μονάχος μονολογώντας: Εμείς βγαίναμε από το μνημόνιο, εμείς βγαίναμε από το μνημόνιο.
Το δυστύχημα είναι ότι δίπλα του υπάρχει μόνο ο Χρύσανθος ο οποίος έχει στο νου του να γράφει ποιήματα για την Μέρκελ.
Το μόνο που του έχει μείνει του Αντωνάκη είναι να πέσει στην αγκαλιά του Μπένι να κλάψουν παρεούλα.
@Στην περίοδο της κυβέρνησης Συριζα - ΑΝΕΛ θα δούμε...
την πραγματική αντιπολιτευτική πρακτική του ΚΚΕ.

@Οι εκβιασμοί καλά κρατούν. Μας απειλούν για άλλη μια επίσημη χρεοκοπία τον Μάρτιο. Ο στόχος είναι να κάμψουν τις αντιδράσεις, να δώσουν στην Τζάκρη ένα όπλο να το βάλει στον κρόταφο και γενικώς να δώσουν την ευκαιρία και στην νέα κυβέρνηση να έχει την τιμή να μας σώσει.
@Τελικώς η διαπραγμάτευση είχε αίσιο τέλος ή ήταν μια κωλοτούμπα ολκής που μας έφερε πίσω στο 2012;
Οι απαντήσεις σε τούτο το ερώτημα είναι πολλές, αποσπασματικές, μπερδεμένες, τρία πουλάκια κάθονταν.
Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια συμφωνία που είναι σαφέστατα διαφορετική και καλύτερη από αυτές που έκαναν οι σαμαρομπένηδες.
Επίσης αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια συμφωνία που είναι σαφέστατα διαφορετική και χειρότερη από αυτήν που μας είχε υποσχεθεί ο συριζα.
@Ακόμα ηχούν στα αυτιά μας, όχι οι προεκλογικές δεσμεύσεις αλλά οι μετεκλογικές δηλώσεις όπως αυτή που έλεγε ότι εμείς θα κάνουμε την έκπληξη τηρώντας τις δεσμεύσεις μας.

Και τόνιζαν ότι το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης θα εφαρμοστεί στο ακέραιο ανεξάρτητα από τις διαπραγματεύσεις.
@Δεν θέλαμε δανεικά, δεν θέλαμε παράταση προγράμματος, δεν αγαπούσαμε το 70% του μνημονίου, δεν θεωρούσαμε ότι μπορεί να είναι βιώσιμο το χρέος οπότε είναι αυτονόητο ότι δεν θα δεσμευόμαστε για την ακέραια και έγκαιρη πληρωμή του.
θέλαμε να εφαρμόσουμε αμέσως το πρόγραμμα μας και να διαπραγματευτούμε μια άλλη πολιτική.
@Μα θα μου πεις μας πίεσαν μέχρι οικονομικής ασφυξίας…. Ναι, ρε γ@μѠτ⓪, πέσαμε από τα
σύννεφα. Κανείς δεν το περίμενε αυτό.
Μήπως το είχαν ξανακάνει; Μήπως αυτό ήταν το μοναδικό τους δυνατό όπλο; Αν ο συριζα αιφνιδιάστηκε και δεν το περίμενε τότε έχουμε πρόβλημα κατανόησης της πραγματικότητας από τα στελέχη του.
Αν το περίμεναν πως είχαν σχεδιάσει να το ξεπεράσουν; Με προσευχές στην Παναγιά του σαμαρά;

@Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Δ. Μαρδάς είπε ότι για να καλύψουμε τις ανάγκες μας ως χώρα θα πρέπει να πάμε σε νέο μνημόνιο αλλά δεν θα το λέμε έτσι θα το λέμε συμφωνία. Όμορφα.
@Δεν φύγαμε από το μνημόνιο. Δεν μας τελείωσε το μνημόνιο. Φύγαμε από το email Χαρδούβελη. Μας τελείωσε το email Χαρβούβελη.
@Έχω ένα ερώτημα: Αν αυτή η παράταση προγράμματος ψηφιστεί από τα 2/3 του εκλογικού σώματος ουσιαστικά δίνει ισχύ και στα προηγούμενα προγράμματα; Δηλαδή όχι απλά αθωώνουμε τους προηγούμενους αλλά τους δίνουμε και αβάντα;
@Μήπως να κάναμε και αντιπρόεδρο τον Μπένι που του λείπει η θέση;
@Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ακόμα. Τα στελέχη του μαζί με τον πρόεδρο εθεάθησαν να επιβαίνουν σε ένα ΙΧ και να κατευθύνονται προς άγνωστη κατεύθυνση.
@Στενός συνεργάτης του Παπακωνσταντίνου κατέθεσε ότι ο πρώην υπουργός του είπε να διαγράψει από τον σκληρό αυτά που είχε περάσει από το cd με την λίστα Λαγκάρντ.
Μάλλον θα είχε γεμίσει ο σκληρός και δεν χωρούσε κάτι τραγούδια που είχε κατεβάσει…  οπότε έπρεπε κάτι να σβήσει.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)