Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Είμαστε υπεράνω χρημάτων, αλλά είμαστε και υποκάτω

Τι να κάνει κι ο Σόιμπλε, έπρεπε να κάνει και κάποιες παραχωρήσεις. Δεν περίμενε ότι θα παίξουμε το χαρτί του Πάκη.

Βασικά, όμως, κώλωσε μπροστά στο ενδεχόμενο να στείλουμε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να του εξηγήσει ολόκληρη τη Συμφωνία του '53, μαζί με τα παραρτήματα και τη σχετική νομολογία.

Εντάξει, το σχέδιο προβλέπει ότι θα ιδρώσει να μας βαράει η Γερμανία τους επόμενους τέσσερις μήνες. Θα ιδρώσει όμως τόσο ώστε...
να αρρωστήσει;

Η άλλη επιλογή είναι να σηκωθούμε τώρα να φύγουμε από το ευρώ. Και να δώσουμε εντολή στο νομισματοκοπείο να τυπώσει προγράμματα Θεσσαλονίκης.

Να βγάλουμε και μερικά παραπάνω, να έχουν ρευστότητα οι τράπεζες.

Και κέρματα για να έχει ο κόσμος να μας ρίχνει.

Υπάρχει βέβαια και η προοπτική της επανάστασης, αλλά πρέπει να προηγηθεί ο Ρωσοϊαπωνικός Πόλεμος και η αποτυχημένη προσπάθεια του 1905.

Επίσης, υπάρχει εσωτερική διαφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί οι μισοί θέλουν να κάνουμε τη ρωσική, οι άλλοι μισοί των Ζαπατίστας, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που προτείνουν την πολιτιστική του Μάο.

Είχαμε και μερικούς που θέλανε να κάνουμε τον Μάη του 68, αλλά έχουν πάει όλοι στο υπουργείο Παιδείας.

Και γιατί να φύγουμε απλώς από το ευρώ; Αφού μπορούμε να τους τσακίσουμε εκτοπίζοντας τη Γερμανία από τις διεθνείς αγορές, πιέζοντας τις μετοχές των μεγάλων της επιχειρήσεων και αναγκάζοντας την Κίνα να υποτιμήσει λίγο το γουάν.

Τουλάχιστον μέχρι να σταματήσει ο Σόιμπλε να μας τραμπουκίζει δημοσίως τρεις φορές τη μέρα.

Αλλά, δυστυχώς, δεν έχουμε βρει ακόμα τον βηματισμό μας. Ένα μήνα είμαστε στην εξουσία και ούτε ο αριθμός τρακτέρ ανά 10.000 κατοίκους έχει διπλασιαστεί, ούτε η κρατική παραγωγή χάλυβα.

Κοίτα να δεις τι πάθαμε. Βγήκαμε κυβέρνηση και τώρα δεν έχουμε ανθρώπους με αχαλίνωτες προσωπικές φιλοδοξίες για να επανδρώσουμε το κόμμα.

Ευτυχώς, μας ευνοεί η συγκυρία. Για παράδειγμα, εκεί που δεν ξέραμε τι να την κάνουμε την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προέκυψαν οι εσωτερικές διαφωνίες και τσουπ συνεδρίασε.

Τι άλλο λόγο είχε να συνεδριάσει άλλωστε. Την επαφή με την κοινωνία;

Διότι, για επαφή με την κοινωνία, τι να το κάνουμε το κόμμα, αφού έχουμε δικά μας τα κανάλια;

Δεν είναι βέβαια τόσο αντικειμενικά όσο η "Καθημερινή" και τα "Νέα" στην Κατοχή, αλλά μια προσπάθεια την κάνουν.

Είναι έξυπνος, σε καμία περίπτωση δεν θα έκανε τέτοια βλακεία" είπε για τον Παπακωνσταντίνου ο Αλιβιζάτος στη δική για τη λίστα Λαγκάρντ.

Προφανώς, μοναδικό κίνητρο για λαμογιές είναι η βλακεία.

Γι' αυτό άλλωστε και όλοι οι μνημονιακοί είναι εκ προοιμίου αθώοι. Είναι συνταγματολόγος ο Αλιβιζάτος και τα ξέρει αυτά.

Είπε επίσης ότι ο Παπακωνσταντίνου έψαξε το όνομά του στη λίστα επειδή δεν ήξερε αν έχει βγάλει λεφτά στο εξωτερικό.

Και ότι διέγραψε τις ξαδέρφες του επειδή οι σχέσεις του μαζί τους ήταν τυπικές έως ψυχρές.

Σε ένα χώρο στην Ελλάδα υπάρχει ελεύθερος υγιής ανταγωνισμός. Πώς να προκόψει όμως άμα πηγαίνει ο Κοντονής και ματαιώνει τις αγωνιστικές;

Τσέκερης Άγγελος | Κυρίτσης Γιώργος από avgi, σκίτσο ΓΕΩΡΓΟΠΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ