Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ο Καιρός σήμερα

Νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας, όπου ενδέχεται να σημειωθούν και καταιγίδες αναμένουμε τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015. 

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, -3 έως 12 στη βόρεια Ελλάδα, 6 έως 14 και τοπικά 16 στη...
δυτική Ελλάδα, 2 έως 14 στο βόρειο Αιγαίο και από 7 έως και 17 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ, ενώ στα νότια τμήματα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ στα βόρεια τμήματα και έως 4 μποφόρ στις νότιες περιοχές.
Από weather

Με βροχές και καταιγίδες μπαίνει η εβδομάδα 
Βροχές, καταιγίδες και κρύο συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 400μ.) θα σημειωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -01 (μείον 01) έως 09 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας. Σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα των νοτιότερων περιοχών.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως τις βραδινές ώρες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από 1000μ.).
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: αυξημένες νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ .
Θερμοκρασία: από 03 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Από το  koutipandoras